ManşetSivil Toplum

31 Mayıs’ta Metin Lokumcu için Hopa’ya

0

31 Mayıs 2011’de AKP mitingine gelen Tayyip Erdoğan’ı protesto eden halka karşı polisin kullandığı gaz sonucu yaşamını yitiren Metin Lokumcu ölümünün ikinci yıldönümünde Hopa ve Kemalpaşa’da anılacak.

TMMOB’ye bağlı Odaların Lokumcu ailesi ile birlikte sürdürdüğü çalışmalar sonucunda bu yıl anma etkniliklerinde Anıt Mezar açılışı da yapılacak.

Ailesi ve düzenleyici Odalar adına TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, Harita Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından yapılan çağrı şöyle;

DAVETİMİZDİR, ÇAĞRIMIZDIR!

Dün Karadeniz’in şair ceketli çocuğunu uğurladık Hopa’da.
“Bu gün su olmazsa yaşam olmaz,
Siz bizim yaşamımıza kastedenlersiniz”
diye mücadele eden emekçi devrimci öğretmenimizi uğurluyoruz Hopa’da Kemalpaşa’da.

Bilimi ve tekniği halkın hizmetine sunan, meslek ve meslektaş sorunlarının halkımızın sorunlarından ayrılamayacağını benimseyen TMMOB bu güne kadar tüm hak mücadelelerinde, ülkenin demokratikleşmesi için yürütülen tüm çalışmalarda yer almıştır. Son yıllarda AKP siyasal iktidarının tüm alanları vahşi kapitalizmin hizmetine sunmak için uyguladığı politikalar yeraltı yer üstü kaynaklarımızın, doğamızın, ormanımızın ve suyumuzun ticarileşmesinin önünü açmıştır.

Karadeniz’de halkımızın yaşam kaynağı olan suların üzerine zincir zincir halka kuran, Loç Vadisi’ni yok eden, Atatürk Orman Çiftliği’ni talan eden, Haydarpaşa, Taksim ve nice tarihi dokuyu ticarileştirerek talan eden AKP iktidarı, tüm bunları sermayenin hizmetine sunmak için halkımızın üstüne faşist uygulamalarını insan canına kastedecek şekilde her gün arttırarak varlığını devam ettiriyor.

Metin Lokumcu bu şiddete karşı mücadelenin adıdır. Deresine zincir vurmaya çalışanlara inat, suyumuzu, havamızı ticarileştirenlere inat, özgürlükleri yok sayanlara, emeğini sömürenlere, baskıya ve zulme inat AKP ‘ye karşı canı pahasına verilen mücadelenin simgesidir.

Bu mücadele yaşama karşı sorumluluğumuzun bir parçası, onun sürekliliğini sağlamak gelecek kuşaklara bellek bırakacak şekilde taşımak amacıyla Metin Lokumcu anısına deresini suyunu, havasını savunanları ve tüm özgürlük, bağımsızlık mücadelesinde aramızdan ayrılan devrimci demokrat yurtsever değerlerimizi ifade edecek, “Metin Lokumcu için açılan anıt mezar yarışması” Füsun Kavalcı ve Hüseyin Erol’un ürettiği eserle kalıcılaştı. Bu kalıcı eserin Metin Lokumcu’nun yetiştiği topraklarda yeniden hayat bulması için Hopa’da ve Kemalpaşa’da düzenlenecek anma etkinliğine desteğiniz ve katılımınız bizleri onurlandıracaktır.

METİN LOKUMCU ANITMEZAR AÇILIŞI VE ANMA ETKİNLİKLERİ PROGRAMI
31 Mayıs 2013
11:00 Toplanma -Hopa
11:30 Yürüyüş
12:30 Anma Programı (Hopa Meydanı)
13:30 Kemalpaşa’ya Hareket
14:00 Sergi Açılışı – Kemalpaşa (Onurumuzdur-Suların kardeşliği – Hazırlayan Mehmet Özer)
14:30 Mezar Yürüyüşü ve Anıt Mezar Açılışı
18:30 FORUM: Metin Lokumcu’nun Dostları Anlatıyor (Yer: Dereiçi Köyü İlkokul bahçesi / Metin Lokumcu Evi)

Çağrıcılar
Lokumcu Ailesi,
Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi,
Harita Mühendisleri Odası Ankara Şubesi,
İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi,
Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi
Mimarlar Odası Ankara Şubesi

(muhalefet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.