ManşetEditörün Seçtikleriİklim Krizi

3 Nisan’da bu evde grev var! – Melisa Akkuş

0

Yeni koronavirüs (kovid-19) sebebiyle 3 Nisan’da 5’incisi düzenlenecek küresel iklim grevimiz İsveçli iklim aktivisti ve Fridays For Future (Gelecek için Cumalar) hareketine ilham veren Greta Thunberg‘in çağrısıyla bu sefer dijital olarak gerçekleşecek.

Bizler de FFF Türkiye olarak 3 Nisan’da sokakta değil dijital iklim eylemiyle bir araya geleceğiz. Çalışmalara çoktan başladık bile.

İklim krizi bizi her koşulda etkiliyor. Yaşadığımız birçok sorunla ilişkili olan iklim krizi için bekleyemeyiz çünkü iklim krizi beklemiyor veya ara vermiyor. Bu yüzden fiziksel olarak sokakta olamasak da dijital eylemde sloganlarımız, pankartlarımız ve çeşitli etkinliklerle bir aradayız.

Dijital iklim eylemi için neler yapabilirsin?

Instagram’da dijital eylem sebebiyle açılan FFF Digital hesaplarından birçok insan dijital iklim eylemine desteklerini göstermek için iklim kriziyle ilgili olan pankartlarıyla fotoğrafını çekip gönderiyor ve bunu sizler de iklim hareketine desteğinizi göstermek için yapabilirsiniz.

FFF Türkiye birçok farklı ile yayıldı ve sizler de iklim hareketine katılmak istiyorsanız 3 Nisan’da yapacağımız dijital eylem planımızdan haberdar olmak için bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilir ve bizlere katılabilir, destek olabilirsiniz.

Dijital iklim eylemi için yapacağınız paylaşımlarda #ClimateStrikeOnline etiketi üzerinden paylaşabilirsiniz.

İklim aktivistleri olarak iklim hareketi için sizi birçok noktada düzenlenecek dijital iklim grevine çağırıyoruz, iklim krizi için hepimizin dayanışmasına ihtiyacımız var ve sizler bu hareketin bir parçası olmak için çok fazla şey yapabilir gezegenin geleceği için bir adım atmış olursunuz.

Yakın zaman içerisinde FFF Türkiye hesaplarımızdan neler yapacaklarımızı duyuracağız, beklemede kalın.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.