Uncategorized

3 Nisan 2014

0

Suudi Arabistan’da ateistler terörist!

Suriye’ye cihada giden yurttaşlarına ağır hapis cezası getirme amacıyla terörle mücadele yasasında yaptığı değişiklik kapsamında, ateistler ve barışçı protestocular da ‘terörist’ ilan edildi.  ‘Terörle Mücadele Yasası’nın ilk maddesindeki terör tanımını genişleten Suudi Kralı, “Ateist düşüncenin herhangi bir şeklini veya ülkenin temelini oluşturan İslam inancını sorgulayanlar, terör suçundan yargılanacak” dedi. Yasa kapsamına giren suçları işleyenler 20 yıla varan hapis cezalarına çarptırılacak.

Şili’de artçı deprem

Şili’de meydana gelen 8.2 büyüklüğündeki depremden sonra bugün de aynı bölgede 7.6 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı meydana geldi.dünkü depremde  6 kişi öldü, büyük zarar meydana gelmedi. 2 metrelik tsunami dalgaları nedeniyle kuzey batı sahillerinde yaşatan 1 milyon kişi tahliye edildi. 2 dakika süren deprem, deniz tabanının 20 km altında gerçekleştiği için büyük hasara ve can kaybına neden olmadı. Pasadena’daki Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü’nden jeofizikçi Mark Simons, ‘’8.2 büyüklüğündeki bu deprem, bizim Şili’de beklediğimiz büyük deprem değil. Potansiyel olarak daha büyük bir deprem bekliyoruz’’ uyarısı yaptı.

Yunanistan’da tape istifa getirdi

Yunanistan’da hükümetin Genel Sekreteri Panayotis Baltakos, aşırı sağcı Altın Şafak üyeleriyle konuşurken Başbakan Andonis Samaras’a hakaret ettiği bir ses kaydının ortaya çıkması üzerine görevinden istifa etti.

Ukrayna’da 12 polis ‘kitlesel cinayet’ten tutuklu

Ukrayna’da,tasfiye edilmiş olan ‘Berkut’ isimli isyanlara müdahale eden polis biriminden 12 polis, Kiev’de gerçekleşen barışçıl gösterilerde silah kullandıkları gerekçesiyle tutuklandı. Polisler özellikle ‘Maidan’ meydanındaki Istitutska Caddesi’ndeki kitleselcinayetten sorumlu tutuldu. Söz konusu caddede yüzlerce kişi olmüş, caddenin ismi isyan sonrasında ‘Yüzlerin Cenneti’ olarak değiştirilmişti.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.