Hafta SonuManşetYerel

3. Bozcaada Doğa Buluşması 6-7 Mayıs’ta

0

Bozcaada Forum öncülüğünde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bozcaada Doğa Buluşması,
6-7 Mayıs tarihlerinde gerçekleşiyor. İlki 2014 yılında yapılan, Biga Yarımadası ve adalarda yaşanan çevre sorunlarına birlikte çözüm üretirken çevre mücadelesini büyütmeyi amaçlayan etkinlikte, Çanakkale ve çevre illerden yaşam savunucuları bir araya gelecek.

Ütopyalardan boğaz köprüsüne

3. Bozcaada Doğa Buluşması‘nın programında çevre temizliği, çevre forumu, dayanışma pikniği, müzik dinletisi ve söyleşiler var. Salhane‘de yapılacak söyleşilerde yazar Sadık Usta, doğal beslenmenin, özgürlüğün ve mutlu yaşamın mekanı olarak ütopyalar başlığını konuşmaya açarken,  Ziraat Mühendisi İrfan Mutluay, Çanakkale’de yapılması planlanan boğaz köprüsünün ve otoyol projesinin tarım alanları ve su kaynakları üzerine etkilerini, veriler üzerinden anlatacak.

Bozcaada’da yaşayan ve bağcılıkla uğraşan Prof. Dr. Necati İnceoğlu, Bozcaada’daki tarımsal dönüşümleri, araştırmacı- yazar İsmail Tokalak ise çevre, tarım ve insanlığın yakın geleceğini konuşacak. Yazar konuklar, söyleşilerinin ardından kitaplarını imzalayacak. 7 Mayıs Pazar günü Zübeyde Hanım Parkı’nda yapılacak çevre forumunda, adanın doğal sit alanı koylarının ve üzüm bağlarının yapılaşmasının önünü açacak projelere karşı birlikte direniş mesajı çıkacak.

Çevre gönüllüleri arasında dayanışma

Bozcaada Forum‘dan yapılan açıklamada, ‘Yaşadığımız çevrenin doğal ve kültürel yapısını koruma amaçlı çalışan diğer demokratik kitle oluşumlarının da katılımıyla düzenlediğimiz bu etkinlik, çevre mücadelelerinde bir araya gelen gönüllüler arasında birlikteliği ve dayanışmayı amaçlarken her geçen yıl daha da güçleniyor” denildi. Bozcaada Doğa Buluşması herkesin katılımına açık.

3. Bozcaada Buluşması Facebook etkinlik sayfası:

https://www.facebook.com/events/170410656817382/

 

Haber: Güneş Dermenci

(Yeşil Gazete)

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.