Uncategorized

29 Mayıs 2014

0

Bosna’da sel felaketinin bilançosu: ülkenin 5’te biri sular altında

Yüzyılın en büyük sel felaketinin etkilediği Bosna Hersek ve Sırbistan’da, selin verdiği hasarın bilançosu netlik kazanmaya başladı.  Bosna Hersek Bakanlar Kurulu tarafından sel felaketine ilişkin yayımlanan raporda, ülke topraklarının 5’te 1’ininsel sularından etkilendiği kaydedilirken, sel ve heyelan felaketlerinden dolayı 18 bin 600 evin zarar gördüğü ifade edildi.Raporda ayrıca, evlerini terk eden vatandaşların 40 binden fazlasının hala evlerine geri dönemediği ve yarısının toplu barınma merkezleri ve Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri kışlalarında kaldığı belirtildi

Donetsk’de operasyon katliama dönüştü

Rus yanlılarının işgal ettiği Donetsk hava limanına başlayan operasyon katliama dönüştü. Uçak ve helikopterle bombalanan alanda BBC’ye göre 30, Belediye’ye göre 40, ‘Halk Meclisi’ne göre 100 ölü var.Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Donetsk’te 4 kişilik bir gözlemci heyetiyle irtibatı kaybettiğini duyurdu. Daha önce Slavyansk’ta olduğu gibi kaçırılan heyette birer Danimarka, Estonya, İsviçre ve Türkiye vatandaşı bulunuyor.

Ekvador eski Cumhurbaşkanı için İnterpol bülteni

Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı Interpol, Ekvador’un eski Cumhurbaşkanı Jamil Mahuad için uluslararası yakalama kararı çıkardı. Harvard Üniversitesi Profesörü olan Mahuad, 1990’lı yıllarda cumhurbaşkanı iken görevini kötüye kullanmakla ve yolsuzlukla suçlanıyor. 2000 yılında ülkede gerçekleşen askeri darbeyle devrilip Ekvador’u terk eden ve ABD’ye yerleşen Mahuad, tüm suçlamaları reddediyor.

Sisi oyların yüzde 90’ını aldı

Mısır’da darbenin mimarı Abdulfettah Sisi’nin kazanmasına kesin gözüyle bakılan seçimlerde ilk sonuçlara göre Sisi oyların yaklaşık yüzde 90’ını aldı. Yargı kaynakları seçime katılım oranını yüzde 44.4 olarak açıkladı. Mısır yönetimi, seçimlere katılım oranının beklenenden çok daha düşük olması sonrasında oy verme süresini bir gün daha uzatırken, Adalet Bakanlığı sandığa gitmeyenlere 70 dolar değerinde para cezası verileceğini açıklamıştı.

Guta’da rejim birliği saldırısı

Suriye’de rejime bağlı ordu birlikleri Şam’ın Guta bölgesine hava ve karadan saldırdı. Bölgede yaşayan binlerce sivil evlerini terk ederek daha güvenli bölgelere kaçmaya çalışıyor.Muhalif kaynaklara göre çıkan çatışmalarda 20 civarında Şebbiha üyesi öldürüldü, rejime ait üç zırhlı araç da imha edildi.

Fransa’da göçmen kampı zorla boşaltıldı

Fransa’da polis kuzeydeki Calais limanı yakınında 800 kadar göçmenin yaşadığı derme çatma kampı boşaltıyor. Yetkililer kamptaki uyuz vakalarında son aylarda görülen artış üzerine boşaltma kararı aldıklarını belirtirken Britanya’ya geçebilmek için Calais’de bekleyen göçmenler gidecek hiç bir yerleri olmadığını söyledi. 2002 yılında Fransa hükümeti Calais yakınlarında göçmenlerin kaldığı en büyük kamp olan Kızılhaç yönetimindeki Sangatte kampını kapatmış ancak bu kampın yerini bu kez insanların çok kötü koşullarda yaşadığı derme çatma kamplar almıştı.

You may also like

Comments

Comments are closed.