Uncategorized

27 Şubat 2014

0

Kırım’da kamu binaları ele geçirildi

Ukrayna’da Ruslar’ın çoğunlukta yaşadığı Kırım bölgesindeki kamu binalarının silahlı kişilerce ele geçirilmesinin ardından güvenlik güçleri alarma geçirildi. Simferopol’de dün Rusya yanlısı ayrılıkçılar ve Ukraynalı yeni lider kadrosunun destekçileri arasında çatışmalar yaşanmıştı. Yerel yetkililer binayı ele geçirenle pazarlıkların sürdüğünü bildirdi.

Arizona’da LGBT hakları karşıtı yasa iptal edildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde Arizona Valisi Jan Brewer, işletme sahiplerinin dini inançlarını gerekçe göstererek eşcinsel müşterileri geri çevirmesine izin veren yasayı veto etti.Brewer “Yasa istenmeyen ve olumsuz sonuçlar doğurabilirdi” dedi.

Mısır’da 26 kişi ölüm cezasına çarptırıldı

Mısır’da 26 kişinin “terör örgütü kurmak” suçlamasıyla yargılanıp ölüm cezasına çarptırıldığı belirtiliyor.Mısır medyasındaki haberlere göre yargıçlar sanıkları roket ve patlayıcı madde üretmekten de suçlu buldu. tıklayın Mihlib, Geçici Başbakan Hazım Beblavi’nin Pazartesi günü tıklayın istifa etmesinin ardından görevlendirildi.

David Cameron: İklim değişikliği en ciddi tehdit

İngiltere başkanı David Cameron, mecliste yaptığı açıklamada “insanları eylemleri sonucunda oluşan iklim değişikliği bu ülkenin ve dünyanın karşılaştığı en ciddi tehdittir.” eedi.

Norveç’te her on kadından üçü tecavüz mağduru

Norveç Adalet Bakanı Anders Anundsen, Sağlık Bakanı Bendt Höje, Çocuk ve Eşitlik Bakanı Solveig Horne tarafından açıklanan rapora göre, her 10 Norveçli kadından birinin tecavüze uğradığı ortaya çıktı..Bakan Anundsen, ” Tecavüze uğrayan her üç kadından biri yaşadığı olayı sakladığı için bu konuda tam bilgi edinmek olukça zor. Tecavüze uğrayan kadınlar bunu yakınlarına ve arkadaşlarına anlatmak istemiyorlar. Araştırma, yapılan tedaviler, suç duyuruları psikolojik destek çalışmalarından yola çıkılarak yapıldı” dedi.

Venezuela’da yedi istihbarat üyesine ceza verildi

Venezuela’da Başsavcılık, Caracas’daki eylemler sırasında bir protestocu ve bir iktidar destekçisini öldürmek suçundan yedi İstihbarat üyesine dava açtı. İki kişinin çıkan karmaşada öldürüldüğü Çarşamba günü, bir başka protestocu da, bir tanığın söylediği kadarıyla, motorsikletli birinin açtığı ateş sonucu ölmüştü.

Almanya Anayasa Mahkemesi: yüzde 3 baraj anayasaya aykırı

Alman Anayasa Mahkemesi, kararını çarşamba günü açıkladı ve Avrupa Parlamentosu seçimlerindeki baraj düzenlemesinin anayasaya aykırı olduğuna hükmetti. Mahkeme kararında, Almanya’daki yüzde 3’lük baraj düzenlemesinin küçük partileri dezavantajlı duruma düşürdüğü ve siyasî partiler arasında fırsat eşitliği ilkesine aykırı olduğu vurgulandı. Almanya’da Avrupa Parlamentosu seçimleri için yüzde 3’lük baraj düzenlemesi dokuz ay önce kabul edilmiş, ardından konu bin yüz vatandaş ve 19 siyasî partinin başvurusuyla Anayasa Mahkemesi’ne taşınmıştı.

You may also like

Comments

Comments are closed.