Uncategorized

27 Ocak 2014

0

Cenevre Konferansından ilk sonuç

Cenevre-2 Konferansı’nda Suriye hükümeti ile muhalifler arasındaki görüşmelerin 2. gününde ilk ilerleme kaydedildi. Suriye’nin Humus kentinde kuşatma altında kalan kadın ve çocukların tahliyesi konusunda anlaşıldı.

Tunus’ta yeni anayasa kabul edildi

2011 yılındaki halk ayaklanmasıyla 24 yıllık Zeynel Abidin bin Ali yönetimine son veren Tunus’ta, 3 yıl sonra yeni anayasa onaylandı. 216 milletvekilinden 200’ü yeni anayasaya “Evet” dedi.

Mısır’da 25 Ocak devriminin 3’üncü yıl dönümünde 49 ölü

Mübarek’in 30 yıllık iktidarını sona erdiren ayaklanmanın 3. yıl dönümünde çıkan çatışmalarda güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında gerçek mermi ve pompalı tüfek kullandığı ve 49 kişinin öldüğü belirtiliyor.

Ukrayna’da Cumhurbaşkanı’ndan muhalefetleri ikna girişimi

Kiev’de polis ile protestocular arasındaki çatışmalar devam ederken Cumhurbaşkanı Viktor Yanukovich muhalefet liderlerine Başbakanlık da dahil olmak üzere önemli makamlar teklif etti. Ancak muhalefet liderleri bu teklifleri reddetti.

Brezilya’da Dünya Kupası protestoları

Brezilya’da 2014 Dünya Kupası için ayrılan bütçeye yönelik protesto gösterileri devam ediyor. Olaylar sırasında 100’den fazla kişi gözaltına alındı. Sao Paulo kentinde başlayan yeni protesto dalgasının, ülkenin diğer büyük kentlerinde de yankı bulması bekleniyor.

Etna Yanardağı lav püskürtmeye başladı

İtalya’nın güneyindeki Sicilya adasında bulunan Etna Yanardağı lav püskürtmeye başladı. Avrupa’nın en aktif yanardağından saçılan ateş topları ve duman bulutu bölgede uçuşların geçici olarak aksamasına yol açtı. Yakınlardaki yerleşim bölgelerinin ise henüz bir tehdit altında olmadığı belirtiliyor.

Danimarka’da Müslüman göçmen tartışması

Danimarka’da muhalefetteki aşırı sağ Danimarka Halk Partisi, Müslüman göçmenlerin ülkeye sokulmamasını istiyor.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.