Uncategorized

27 Mart 2014

0

Ukrayna’da Sağ Sektör’ün başı öldürüldü

Kiev’de eylemlerdeki şiddet olaylarında başı çeken radikal Sağ Sektör grubunun liderlerinden Muziçko polis baskınında öldü. Ukrayna’daki siyasi kriz döneminde eylemleriyle sık sık gündeme gelen Muziçko, elinde Kalaşnikof tüfeğiyle devlet kurumlarında çalışan yetkilileri tehdit ettiği görüntüleriyle dikkat çekmişti. Muziçko, holiganizm ve kanunların uygulanmasına engel olmak gibi suçlar nedeniyle 12 Mart’tan bu yana arananlar listesindeydi.

Çin’de depremi araştıran aktivist 5 yıl sonra serbest

Çin’de 2008 yılında gerçekleşen depremde binlerce çocuğun ölümüne sebep olan okul yapılarını araştıran aktivist Tan Zuaren, 5 yıllık hapisten sonra salıverildi. Zuaren, 80 bin kişinin ölümüne neden olan 8 şiddetindeki depremde yapıların sorumluluğunu araştırdığı için 59. No’lu ‘devleti yıkmaya teşebbüs suçundan’ ceza almıştı.

Suarez’e görkemli veda töreni

İspanya’da “demokrasi sürecinin mimarı” olarak görülen Adolfo Suarez için görkemli bir devlet töreni düzenlendi. İspanya’da diktatör Franco dönemi sonrasında demokrasiye geçiş sürecinin ilk başbakanı olan Suarez’in naaşını mecliste 30 binden fazla kişi ziyaret etti.

Kopenhag’ta dört aslan daha uyutuldu

Başkent Kopenhag’ın Frederiksberg semtindeki hayvanat bahçesi, ikisi 9 aylık 4 aslanın, yeni bir erkek aslanın aileye katılacak olması nedeniyle uyutulduğunu duyurdu.Yapılan açıklamada, 16 yaşındaki yetişkin erkek aslan ile 14 yaşındaki dişi aslanın yaşlandıkları için, yavruların ise hayvanat bahçesinin yeni sakini 3 yaşındaki erkek aslan tarafından öldürülme riski nedeniyle önceki gün yaşamlarına son verildiği kaydedildi.Kopenhag Hayvanat Bahçesi daha önce de zürafa Marius’u uyutmuş ve aslanlara yedirmişti.

Herkese Kim Jong-un saç kesimi

Kuzey Kore yönetimi vatandaşlara dağıttığı kılavuzda erkeklerin Devlet Başkanı Kim Jong-un’la aynı tarzda saç traşını yaptırmalarını istedi. İki hafta önce başkent Pyongyang’da, devlet yaptırımlarına ilişkin ilkeler açıklanmış, daha sonra bu yaptırımlara ilişkin kılavuz da ülkenin geri kalanına dağıtılmıştı. Söz konusu kılavuza göre, erkeklerin Devlet Başkanı Kim Jong-un ile aynı saç kesimini yaptırması gerekiyor. Bugüne kadar Kuzey Kore’de kadınlara 18, erkeklere ise 10 modelde kesim yaptırma izni vardı.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.