Uncategorized

24 Nisan 2014

0

Haşim Kılıç’tan Anıtkabir’de bireysel başvuru vurgusu

Anayasa Mahkemesi’nin kuruluşunun 52. yıl dönümü nedeniyle Başkan Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesi üyeleri ve raportörler Anıtkabir’i ziyaret etti. Haşim Kılıç’ın, Anıtkabir Özel Defteri’ne yazdığı yazıda, “Anayasa Mahkemesi’nin, hayata geçirilen bireysel başvuru yolu sayesinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının özgürlük alanını genişleten anlayışı, devletin ve milletin bölünmez bütünlüğüne olan sarsılmaz inancı ve kararlılığıyla milletimizin güvencesi olmaya devam edeceğini yineliyoruz” ifadelerini kullandı.

Türmen: Erdoğan’ın twitter başvurusu acemice

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Twitter hakkında “özel hayatı ihlal” gerekçesiyle 50 bin lira tazminat talebiyle AYM’ye yaptığı bireysel başvuru, hukukçular tarafından acemice ve hatalı olarak nitelendirildi. Taraf gazetesinden Serra Öğretmen’in haberine göre, eski AİHM Yargıcı ve CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, “Açılan dava çok acemice ve hatalı. Twitter’ın Türkiye’de ofisi olmadığı için dava ABD’de açılmalıydı” dedi.

BDP ve HDP, DTP’ye mi dönecek?

Milletvekilleri 28 Nisan’da HDP’ye geçecek olan BDP, 8 Haziran’da yapılacak kurultayında ismini değiştirmeye hazırlanıyor. Yerel seçimlerin ardından başlayan ve kurultaya kadar da devam edecek tartışma sürecinde ‘Demokratik Topluluklar Partisi- DTP’ ismi güçlü bir alternatif olarak öne çıktı.

’28 Nisan iş cinayetlerinde hayatını kaybedenler yas günü olsun’

İş cinayetlerinde hayatını kaybedenlerin yakınları 28 Nisan’ın “İş Cinayetlerinde Hayatını Kaybedenleri Anma ve Yas Günü” olarak ilan edilmesi için bir imza kampanyası başlattı. 28 Nisan, Uluslararası Çalışma Örgütü tarafından 2001’de “Dünya Çalışma Güvenliği ve Sağlığı Günü” ilan edildi. 2013 yılı itibariyle dünyada 30’u aşkın ülke tarafından yas günü kabul edilen 28 Nisan’ın resmi  olarak “Anma ve Yas Günü” kabul edilmesi için pek çok ülkede kampanyalar devam ediyor.

Milyonlarca çalışan kaybetti, kamu bankaları kazandı

Hazine ile Maliye’nin Kamu Haznedarlığı Tebliği’nde yaptığı değişiklik, milyonlarca çalışanın prim yatırdığı İşsizlik Sigortası Fonu ile olası afetler için prim yatıran vatandaşı vurdu. İşsizlik Sigortası Fonu’nun 7 milyarlık mevduatı ile DASK’ın 2.5 milyar liralık mevduatı artık sadece üç kamu bankasında tutulabilecek. Bu zorunluluk, İşsizlik Sigortası Fonu’nda yıllık 140 milyon, DASK’ta ise 50 milyon liralık kayıp anlamına geliyor.Böylece üç kamu bankası karlılığını artırırken, milyonlarca çalışandan kesilen primlerle büyüyen İşsizlik Sigortası Fonu ile olası afetler için DASK’a prim yatıran milyonlarca vatandaş kaybeden oluyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.