Uncategorized

23 Mayıs 2014

0

Tayland’da sokağa çıkma yasağı
Ordunun darbe ile yönetime el koyduğu Tayland’da sokağa çıkma yasağı başladı. Yasak yerel saatle 22.00-05.00 saatleri arasında uygulanırken, ülkede anayasa askıya alındı.Televizyondan halka seslenerek askeri darbeyi duyuran Tayland Genelkurmay Başkanı Prayuth Chan-ocha, ülkede düzenin tesis edilmesi gerektiğini söyledi.Adı sürekli askeri darbelerle anılan Tayland’da ordu 1932 yılından bu yana 12. kez yönetime el koydu. Ordu daha önce son olarak 2006’da dönemin Başbakanı Taksin Şinavatra’yı görevden uzaklaştırmıştı.

Mutluluk için danseden İranlı gençler serbest
İran’da Pharrell Williams’ın hit şarkısı “Happy”ye (Mutlu) çektikleri klip internette yayınlanan ve gözaltına alınanların kefaletle serbest bırakıldığı söyleniyor. Klipte yer alanlardan moda fotoğrafçısı Reyhane Taravati Instagram’a bir İran’da Uluslararası İnsan Hakları Kampanyası Örgütü Taravati ile beraber diğer kişilerin de serbest bırakıldığını söyledi.Polis klibi, “bayağı” ve “toplumun ahlaki değerlerine aykırı” olarak nitelendirmişti.

Kübalı aktiviste internet yasağı
Küba, muhalif aktivist Yoani Sanchez’in internet gazetesine erişimi engelledi. Yasak, gazetenin yayına girmesinden birkaç saat sonra getirildi. Blogunda, 1959 yılında yapılan devrimin ardından Küba’da ifade özgürlüğüne getirilen kısıtlamaları eleştiren yazılar yayımlayan Sanchez, “Generation Y” adlı ödülü kazanınca uluslararası kamuoyunda da tanınır olmuştu.Resmi istatistiklere göre, Küba halkının sadece %3’ü internet erişimine sahip. Küba’daki internet hızı da, dünyadaki en yavaş internet erişimlerinden biri. Ülkede internete erişim yalnızca hükümet izniyle gerçekleşebiliyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.