Uncategorized

23-29 Haziran 2014

0

Çin Tayvan’la ilişkilerden sorumlu Çinli resmi görevli adayı ziyaret etti. 1949’da tarafların ayrılmasından beri Tayvan’a giden ilk Çinli resmi görevli oldu.

Pakistan 450 bin sivil ordunun Taliban’a yapacağı planlı saldırıdan kaçmak için Pakistan’ın aşiret bölgesi Kuzey Waziristan’a kaçtı. Öte yandan bir kişi Pehawar’a inen Suudi Arabistan uçağına silahlı saldırıda bulundu, bir yolcu öldü.

IŞİD Kuzey Irak’taki gücünü topladı, Ürdün ve Suriye arasındaki sınırdaki tüm geçiş noktalarına erişim sağladı. Barack Obama 300 askeri danışmanını Nuri al-Maliki’ye yardımcı olmak için gönderdi, Maliki’nin Şii’lerin domine ettiği hükümetinde Sünni Arap ve Kürtlere de yer verilmesi için bastırdı. Iran’ın Maliki’yi destekleyen dini lideri Amerika’ya karışmamasını söyledi.

Mısır Al Cezire için çalışan iki gazeteciyi 7 ve 10 sene hapise mahkum etti. Suçlarının Müslüman Kardeşlere yardım etmek ve yalan haber yapmak olduğu söylendi. 7 yıla mahkum olan gazeteci Avustralyalı, 10 yıla mahkum olan gazeteci Mısırlı ve Kanadalı.

Libya parlamento seçimleri için ülke çapında seçimlere gitti. Şiddet tehditleri arasında katılım az oldu. Seçmenlerden pek azı yeni kurulacak parlamentonun kargaşaya neden olan militanları zapt edebileceğine inanıyor.

Nijerya radikal İslam örgütü Boko Haram’ın başkent Abuja’da yerleştirdiği iddia edilen bomba 21 kişiyi öldürdü.

Ukrayna askeri helikopteri vurulduğunda 9 kişi öldü. Ukrayna Rusya yanlısı göstericileri ateşkesi 44 kere bozmakla suçladı. Vladimir Putin Rusya parlamentosuna Mart ayında olası Ukrayna’ya saldırı durumu için verilen özel yetkilerin geri çekilmesini söyledi.

İspanya Tahta yeni çıkan Kral Felipe’nin kardeşi vergi kaçırma ve para aklama suçlarıyla yargı karşısında.

Amerika Orta Amerika’dan ABD’ye akın eden refakatçisiz çocuk mülteciler için Başkan Yardımcısı Joe Biden bölgeye gitti. El Salvador, Guatemala ve Honduras’a para yardımı yapılacağını ama yasadışı göçmenlerin sınır dışı edileceğini söyledi. Ekim’den Haziran’ın ortasına kadar 52,000’den fazla çocuk ABD sınırında tutuklandı. (ÖK)

You may also like

Comments

Comments are closed.