ManşetTürkiye

21 adrese DHKP-C baskını: 10 gözaltı

0
DHKP-C’ye yönelik operasyon kapsamında, örgütün Ankara il sorumlusu olduğu iddia edilen kişi gözaltına alındı.

AKP Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı binasına yönelik saldırıların ardından sabah saatlerinde 20’ye yakın adreste operasyon düzenleyen Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, DHKP-C örgütünün Ankara il sorumlusu olduğu ileri sürülen bir kişiyi gözaltına aldı.

10 gözaltı

Özel Hareket ekiplerinin de destek verdiği operasyonda, aralarında DHKP-C örgütünün Ankara il sorumlusu olduğu ileri sürülen G.M’nin de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Polis helikopteri okul bahçesinde

Sabahın ilk saatlerinde aralarında Emniyet’in üst düzey yetkililerinin de aralarında bulunduğu terörle mücadele uzmanları helikopterle Ankara Atatürk Lisesi’nin Sıhhıye’deki bulunan bahçesine iniş yaptı.

Liman-İş Sendikası aranıyor

O perasyon kapsamında, sabah 05.45’te Liman-İş Sendikası’nın genel merkez binasına gelen polis ekipleri, aramalarına başladı.

Dış kapıyı kırarak içeri giren polis ekipleri, kişi ve parmak izi araması yaptı. Yaklaşık 2 saat süren arama, saat 08.00 civarında sona erdi. Polis ekiplerinin, hiçbir evrak almadığı bildirildi.
Operasyon kapsamında, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikasında da arama başlatıldı. Polis, sendikanın bulunduğu iş hanına girişlere izin vermiyor.

Şahıs araması yapılıyor

Genel-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ulus’taki sendika genel merkezinde sabah saatlerinde, güvenlik güçlerinin verdiği bilgiye göre ”şahıs araması” yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, yapılan aramanın kurumsal olarak Genel-İş Sendikası ile ilgili olmadığı, aranan kişilerin de sendika ile üyelik dahil hiçbir ilişkisi bulunmadığı ifade edildi.
Arama sırasında sendika binasının kapılarının kırıldığı ve ağır maddi hasar oluştuğu savunulan açıklamada, Genel-İş Sendikasına yapılan uygulamanın ”şiddetle protesto edildiği” kaydedildi.

 

Tanrıkulu: Operasyonu şiddetle kınıyorum

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Genel-İş Sendikası’nda arama yapılmasına ilişkin, ”Bugün yapılan arama yöntemi tam bir pervasızlık, tam bir hukuk dışılık. Bu operasyonu ve yöntemini şiddetle kınıyorum” dedi.

Tanrıkulu, Genel-İş Sedikası’nın bulunduğu işhanından ayrılırken, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin 25 yıl boyunca Genel-İş Sendikası’nın avukatlığını yaptığını belirtti.
Sendikanın kurulduğu 1962 yılından bu yana Türkiye’nin en köklü sendikalarından olduğunu dile getiren Tanrıkulu, 76 bin üyesi ile ülkede demokrasi mücadelesi verdiğini söyledi.

Tanrıkulu, ”Bugün yapılan arama yöntemi tam bir pervasızlık, tam bir hukuk dışılık. Bütün kapılar kırılmış, hiçbir belgeye el konmadı, hiçbir bilgisayara bakılmadı. Aradıkları şahısların bu sendikayla hiçbir alakası yok. Sendikanın üyesi, yöneticisi değiller. Ama bununla, bu sendikayı ve Türkiye’deki demokrasi mücadelesine itibarsız hale getirmeye çalışıyorlar. Bu operasyonu ve yöntemini şiddetle kınıyorum” diye konuştu.

(Ajanslar)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.