ManşetTürkiye

Hüseyin Çelik: “Emek mezbelelik, Eylemciler DHKP-C’li”

0

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Emek Sineması için yapılan eylemlerin DHKP-C ve Halkevleri tarafından sabote edildiğini, sinemanın da zaten ‘mezbelelik’ olduğunu söyledi.

Emek Sineması’nın yıkımına karşı yapılan protesto gösterilerini değerlendiren AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, binanın 1993 yılında 25 yıllığına bir firma tarafından kiralandığını hatırlattı. Çelik, “Eğer bu şahıs kullanma hakkı kendisinde olan bu binada böyle bir tasavvurda bulunuyorsa, 3. şahısların, gidip de ona dayatmada bulunması söz konusu olabilir mi? ” dedi.

Çelik, düzenlediği basın toplantısında Emek Sineması’nın yıkımını protesto edenlere seslenerek, “Emek Sineması meselesinde eylem yapan sanatkarlarımızın, belki son derece iyi niyetle, masumane yapılmış eylemi de, başta DHKP-C olmak üzere, Halkevleri ve bazı marjinal gruplar tarafından sabote edilmiştir. Sanatçılarımızın demokratik hak kullanarak yapmış oldukları bu eylem onlar tarafından şiddete bulaştırılmıştır.” dedi.

(Radikal)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.