Uncategorized

18 Şubat 2014

0

Ukrayna’da Gösteriler Sürüyor

Ukrayna’da binlerce gösterici Salı günü parlamento binasına yürümek istedi. Polisin müdahale etmesiyle birlikte göstericiler ve polis arasında çatışma çıktı. Öte yandan, Rusya, Ukrayna’dan 2 milyar avro tutarında Eurobond satın alacağını açıkladı.

 

Tayland’da Çatışma

Tayland’ın başkenti Bankok’ta polis, yaklaşık bir yıldır göstericilerin bulunduğu alanlara saldırdı. Polis saldırısında üç kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

 

Irak’ta Bombalı Saldırı

Irak’ta Başkent Bağdat’ta Şii mahallelere düzenlenen bombalı saldırılarda 24 kişi öldü. Öte yandan, Irak İslam Devleti (ISIL) Süleyman Pek kasabasının büyük kısmında kontrolü ele geçirdi.

 

Mısır’da Turist Otobüsüne Saldırı

Mısır’da Güney Koreli turistleri taşıyan otobüse düzenlenen ve üç kişinin ölümüne ve 14 kişinin yaralanmasına yol açan saldırıyı köktendinci Ansar Bayt al-Maqdis örgütü üstlendi.

 

Suriye’de İç Savaş Sürüyor

Suriye’de Esad’a Bağlı Güçler Hama bölgesinde bazı köyleri ele geçirdi. Özgür Suriye Ordusu (FSA) ise askeri lideri Salim İdris’in görevden alındığını açıkladı.

 

Mısır’da Enerji Krizi Sürüyor

Mısır’da sıklıkla elektrik kesintilerine yol açan enerji krizi devam ediyor. Petrol Bakanı Şerif İsmail, enerji açığını kapatmak için petrol ve doğalgaz ithalatının artırılacağını açıkladı.

 

ABD’den İklim Değişikliğine ‘Kitle İmha Silahı’ Benzetmesi

ABD Dışişleri Bakanı Senatör John Kerry, Endonezya’da yaptığı konuşmada iklim değişikliğini ‘dünyanın en tehlikeli kitle imha silahı’ olarak niteleyerek, gelişmekte olan ülkeleri bu konuda adım atmaya davet etti.

 

Avrupa Şehirlerinden Enerji Verimliliğine Destek

Binden fazla Avrupa Şehrini temsil eden Enerji Şehirleri grubu, Avrupa Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy’e bir mektup yazarak, AB’nin 2030 yılı itibariyle bağlayıcı %30 yenilenebilir enerji ve %40 enerji verimliliği hedefleri olması gerektiğini ifade etti.

 

Avustralya Aşırı Hava Sıcaklıklarını Şimdiden Yaşamaya Başladı

Avustralya İklim Konseyi’nin yeni açıkladığı rapora göre 2030’larda beklenen sıcak dalgası olaylarına şimdiden rastlanmaya başlandı.

You may also like

Comments

Comments are closed.