Kültür-Sanat

1700 kişi sanat için soyundu

0

1992’den beridir, kamuya açık alanlarda, çok sayıda kişinin çıplak fotoğrafını çekmiş olan ABD’li fotoğraf sanatçısı Spencer Tunick,  kırmızı ve altına boyanmış yaklaşık 1700 gönüllüye,  Almanya’nın Münih kentinde, Max Joseph Meydanı’ndaki Max Joseph heykelinin çevresinde çıplak pozlar verdirdi.

 2012 Münih yaz opera sezonun tanıtımı için çekim yapması istenen ünlü fotoğrafçı Bavyera Devlet Operası önünde çalışmaya başladı. ‘The Ring’ isimli bir enstalasyon çalışmasına gönüllü olarak soyunan ve vücutlarını kırmızı veya altın renklerde boyamış 1700 kişi katıldı.

Max Joseph Meydanı’nda toplanan çıplak gönüllüler, anıt çevresinde tam bir daire oluşturarak Bavyera Devlet Operası tarafından davet edilen Tunick’e poz verdi. Ayrıca opera binasının önünde kırmızı ve altın renklerle vücutları boyanan çıplak gönüllülerin toplu fotoğrafları çekildi.

Sanatını toplumsal ve küresel duyarlılık uyandırmak için de kullanmasıyla tanınan Tunick, 2012 Münih Opera Festivali’nin başlamasından önce yapılan sanat gösterisinde kullanılan halka konseptiyle, ünlü ‘Der Ring des Nibelungen’ (Nibelungen Yüzüğü) operasının anılmasını sağlamış oldu.

You may also like

Comments

Comments are closed.