Uncategorized

16-22 Haziran 2014

0

Irak – Musul’u alan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının Irak’ın Suriye ve Ürdün sınır kapılarını ele geçirdiği bildiriliyor. Irak hükümetinin, ülkenin batı sınırlarındaki hâkimiyetini kaybettiği sanılıyor.

Mısır – Mısır Başkanı Sisi Başbakan İbrahim Mahlab başta olmak üzere çoğu bakanı değiştirmeden hükümeti kurdu.

Somali, Kenya – Shabab’a ait Somalili İslamcı terör örgütü Kenya’nın Lamu adasındaki Müslüman olmayan köylerde en az 65 kişiyi öldürdü.

Afganistan – Hamid Karzai’nin yerine geçecek adayın belirlenmesi için seçim yapıldı. Kazanması beklenen Abdullah Abdullah hile olduğunu iddia ederek yeniden sayım istedi. Sonuçlar önümüzdeki ay belli olacak.

Kamboçya, Tayland – Tayland’da yapılan askeri darbe nedeniyle 200 bin Kamboçyalı kaçak işçinin sınırdan kaçtığı iddia edildi.

Japonya – Japonya’da manga tipi çizgi romanlar hariç çocuk pornosu bulundurmak yasaklandı, bulunduranlara 1 yıla kadar hapis veya 10 bin Dolar’a kadar para cezası verilecek.

Çin – Yolsuzluk karşıtı aktivistlere uzun hapis cezaları verildi, suçları yetkililerin mal varlıklarını açıklamalarını istemekti.

Ukrayna – Ukrayna’nın yeni Başkanı Petro Poroşenko Rusya yanlısı göstericilerle olan kavgada tek taraflı ateş açıldığını duyurdu. Bu ayırımcıların askeri hava nakliye aracını vurup 49 kişiyi öldürmelerinden sonra oldu. Bu arada Rusya ödemeler üzerine anlaşamamazlık nedeniyle Ukrayna’nın gaz tedarikini kesti. (ÖK)

You may also like

Comments

Comments are closed.