Uncategorized

15 Nisan 2014

0

Nijerya’da terörist saldırı

Nijerya’nın başkenti Abuja’daki bir otobüs durağında meydana gelen iki patlamada 70’i aşkın insan öldü, 124 kişi yaralandı. Saldırıyı militan İslamcı ‘Boko Haram’ grubunun yaptığı düşünülüyor. El Kaide bağlantılı Boko Haram, bu yıl ülkenin kuzey doğusundaki üç eyalette düzenlediği saldırılarla 1500’den fazla kişinin ölümüne neden oldu.

Washington Post ve Guardian’a Pulitzer Ödülü

ABD Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) eski çalışanı Edward Snowden’ın, ABD’nin telefon konuşmaları ve internet üzerinden yapılan iletişimi takibe aldığını gösteren belgeleri sızdırdığı The Guardian ve Washington Post gazeteleri, ABD’nin en saygın ödüllerinden Pulitzer ödülünün sahibi oldu. The Guardian ve Washington Post gazetelerinde yayımlanmıştı. Pulitzer ödülü komitesi ‘kamu hizmeti’ dalında ödüle layık gördükleri gazetelerin haberleriyle, ‘güvenlik ve özel hayat konusunda, hükümet ile halk arasındaki ilişkinin tartışmaya açılmasına yardımcı olduğunu’ söyledi.

Afganistan’da bir gazeteci öldü

Afganistan’da devlet başkanlığı seçiminin arifesinde bir polis komutanı 2 yabancı kadın gazeteciye ateş açtı.Associated Press’in (AP) 48 yaşındaki foto muhabiri Anja Niedringhaus hayatını kaybetti; 60 yaşındaki muhabiri Kathy Gannon ise hastaneye kaldırıldı. Ama Nakibullah adlı saldırgan sorguya alınırken görgü tanıkları saldırganın seçim yetkilileri konvoyuyla seyahat eden gazetecilerin arabasına yürüyerek ‘Allahu Ekber’ diye bağırdığını ve aracı taradığını söyledi.

ABD’de nefret cinayetleri

Yahudilerin Pesah (Hamursuz) bayramı öncesinde ABD’nin Kansas eyaletinde gerçekleşen ırkçı saldırılarda üç kişi hayatını kaybetti. Yetkililerin açıklamasına göre, saldırılardan ilki Overland Park kentindeki Yahudi Toplumu Merkezi’nde meydana geldi. Saldırganın burada açtığı ateşte biri 14 yaşında iki kişi can verdi. İkinci saldırı Leawood kentindeki Şalom Köyü Emekli Topluluğu tesislerinde meydana geldi. Saldırgan burada da bir kadını öldürdü. Yakalanan saldırganın Yahudi karşıtı sloganlar attığı belirlendi. Ku Klux Klan (KKK) örgütü olduğu öne sürülen 73 yaşındaki saldırganın ırkçı faaliyetlerinden ötürü 1979’da ABD Özel Harekât Kuvvetleri’nden ihraç edildiği duyuruldu.

Ay ‘kanlandı’

“Kanlı Ay” denilen Ay tutulması bu sabah, Ay’ın Dünya’nın yörüngesine girmesiyle gerçekleşti. Bu sabah 08:50’de başlayan Ay tutulmasının 1 saat 28 dakika sürdüğü tahmin ediliyor.NASA tutulmayı canlı yayında yayınladı.Son 500 yılda üç kez gerçekleşen tutulma Amerika kıtasından izlenebildi.Tutulma, Dünya’nın uydusu olan Ay’ın gezegenin gölgesine girmesi ile başlıyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.