Uncategorized

14 Şubat 2014

0

Venezuela’da gösterilerde 3 kişi öldü

Venezuela’da Devlet Başkanı Nicolas Maduro iktidarına karşı düzenlenen gösterilerde üç kişi öldü. Muhalifler,eylemlerde gerilimin tırmanmasından ‘hükümet adına çalışan milis grupları’ sorumlu tutuyor.

Endonezya yanardağ patlaması nedeniyle 100 bin kişiyi tahliye ediyor

Dün akşam yaşanan yanardağ patlamasında yağan taş parçaları ve kum yaklaşık 15 kilometrelik alana yayıldı. Kül dumanları nedeniyle Jakarta, Solo ve Surabaya uluslararası havaalanları kapatıldı. 100 bin kişinin tahliye edileceği belirtiliyor.

ABD’de kar, İngiltere’de sel

ABD’de etkili olan soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Soğuk hava nedeniyle 6 kişi hayatını kaybetti, 5 binden fazla uçuş da iptal edildi. İngiltere ise sel ve şiddetli rüzgar ile boğuşuyor.

Suriye’de şiddet artıyor

Cenevre’de taraflar arasında görüşmeler devam ediyor ancak ülkede çatışmalar devam ediyor. Son üç haftadır Suriye’de her gün 200’den fazla kişinin yaşamını yitirdiği belirtililiyor.

İtalya’da başbakan istifa ediyor

İtalya siyasi krizle karşı karşıya. Demokratik Parti mensubu Başbakan Enrico Letta’nın bugün Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano’ya istifasını sunacağı belirtiliyor.

Belçika çocuklara ötenazi hakkı

Belçika parlamentosu ölümcül hasta olan çocuklara ötenazi hakkı tanınmasını kabul etti.Tartışmalı tasarı parlamentoda 86 kabul, 44 karşı ve 12 çekimser oyla kabul edildi.

Kıbrıs’ta müzakereler başlıyor

Kıbrıs’ta uzun bir aradan sonra başlayan çözüm müzakerelerinde Türk ve Rum tarafının müzakerecileri yarın bir araya gelecek. Müzakerecilerin bu buluşması, çözüm görüşmelerinin teknik anlamdaki ilk adımını oluşturacak.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.