Haber HattıManşet

14 Ekim’de Taksim için Taksim’e

0

Taksim Dayanışması, Taksim’in yayalaştırma projesinin tüm itirazlara, tüm uyarılara rağmen son aşamasına kadar getirilmesi, yayaların meydana erişimini engelleyecek dalış rampaları ve istinat duvarlarının projeden çıkartılmaması,  gezi parkını yok edecek Taksim Kışlası’nın ihyası projesinin de gündeme getrilmesine karşı ortak bir ses çıkarmak üzere İstanbul’un simge meydanı için 14 Ekim Pazar günü saat 14:00’de herkesi, “Taksim için Taksim’e” bekliyor.

Taksim’in yaya trafiğine kapatılarak, meydanın piyasalaştırılması yönündeki proje kapsamında Taksim Gezi Parkı’nda bulunan çay bahçelerine tahliye kağıtları geldi.

Taksim Gezi Parkı’ndaki  ağaçların da kesileceği ve Taksim Meydanı’nın altına 15 bin kazık çakılmasını öngören projenin adı: Koruma Amaçlı İmar Planı

Koruma amaçlı olduğu iddia edilen projeyle birlikte bölgedeki nadir yeşil alanlardan biri olan Taksim Gezi Parkı yok edilecek. Eskiden Taksim Gezi Parkı’nda bulunan Topçu Kışlası’nın yeniden yapılmasını öngören projeyle birlikte yeni Topçu Kışlası’nın alışveriş merkezi olacağı söyleniyor.

Proje, otoyol kavşakları yapan Kalyon İnşaat tarafından gerçekleştirilecek. Kalyon İnşaat projeyi 51 Milyon 500 bin liralık teklifle almıştı.

Taksim Dayanışması’nın çağrı metni:

“Çağdaş ve demokrat bir ülkede kabul edilemez karar mekanizmaları, yayalaştırma adı altında dalış rampaları ve istinat duvarlarıyla yayaların meydana erişimini engelleyen Taksim projesi ve gezi parkını yok edecek Taksim Kışlası’nın ihyası projesi ile yeniden karşımıza çıkmış, süreç tüm itirazlara ve devam eden davalara rağmen hızla son aşamasına getirilmiştir.

Bilimsel, teknik ve demokratik süreçler çalıştırılmadan kamuoyuna sunulan meydan düzenlemesinin geri dönülmez yanlışlara yol açacak olması bizleri bi

r araya getirmiş ve Taksim Meydanı’na sahip çıkmamızı gerektirmiştir.

İlan edilen, aslında “betonlaştırma”, “insansızlaştırma” ve “kimliksizleştirme” projesidir.

Taksim kentimizin en önemli kamusal alanı olarak, tüm bayramlarımızı, şenliklerimizi, sevinçlerimizi, tepkilerimizi ve hak taleplerimizi dillendirdiğimiz emek ve demokrasi meydanımızdır.

Bizler, 1 Mayıs için, barış için, özgürlük için, demokrasi için, eşitlik için, buluşmak için, şampiyonluk için, yılbaşı için… Taksim’e çıktık.

Şimdi de Taksim için Taksim’e!
14 Ekim 2012, saat 14.00

Projenin oldubittiye getirilmeden, acil olarak durdurulmasını talep ediyoruz.

Taksim Meydanı’na hep birlikte sahip çıkıyoruz.

Taksim’e kazma vurdurmayacağız!

Çünkü Taksim hepimizin!

TAKSİM DAYANIŞMASI

(Yeşil Gazete)

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.