14 bin göçmenden geriye kalan can yelekleri Berlin’de

Çinli sanatçı Ai Weiwei‘nin Berlin Konser Salonu‘nun sütunlarını baştan aşağıya göçmenlerin simgesi haline geline gelen can yelekleri ile kapladığı çalışmasını görmüş olmalısınız.

11

Quartz.com sitesi’nden Aammo Mohdin14 bin can yeleğinin kullanıldığını belirttiği bu çalışmanın Ai Weiwei’nin Avrupa’nın göçmen politikasına sanat yoluyla tepkisi olduğunu ifade ediyor.

17

Sanatçı, Suriye’deki iç savaştan kaçarak güvenli bir yerde yeniden hayatlarını kurmak isteyen göçmenlerin Türkiye ve Yunanistan güzergahı ile Avrupa’ya doğru çıktıkları tehlikeli yolculuğa dair daha önce de benzer protesto gösterilerinde bulunmuştu. Geçen sene Türkiye kıyılarından Yunanistan’a geçmek isterken boğulan ve sahile vurmuş cesedinin fotoğrafı tüm dünyayı göçmen krizi konusunda harekete geçilmesi yönünde fikir birliğine vardıran Aylan Kurdi de bunlardan birisi. Weiewi, Aylan Kurdi’nin hafızalardan çıkmayacak son görüntüsünde olduğu gibi Yunanistan sahilinde denize paralel uzanarak poz vermişti.

12

Berlin’de 13 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirdiği protesto mahiyetindeki sanat gösterisindeki can yeleklerinin tümünü ise Yunanistan’dan, göçmenlerin kullandıkları arasından topladı sanatçı. Önce 14 bin can yeleği Berlin Konser Salonu önüne yığıldı.

15

Uluslararası Göçmen Organizasyon’un resmi verilerine göre 2015’de 3.700 göçmen Suriye-Türkiye-Yunanistan üçgenindeki göçleri sırasında denizde hayatlarını kaybetti. 1 milyonu aşkın göçmenin hedefi ise protesto eyleminin gerçekleştiği Almanya idi.

13

14

16

 

 

(Yeşil Gazete, qz.com)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR