Uncategorized

13 Şubat 2014

0

“Çocuk cezaevleri kapatılsın”

Bianet’in haberine göre Çocuk Cezaevleri Kapatılsın Girişimi Diyarbakır, Ankara, İstanbul, Mersin ve İzmir’de eşzamanlı olarak cezaevleri önünde yaptıkları eylemlerle çocuk cezaevlerinin kapatılmasını istedi. Cezaevlerinin kapatılması için Adalet Bakanlığı’na, TBMM Başkanlığı’na ve Cumhurbaşkanlığı’na sunmak üzere Türkiye genelinde imza kampanyası başlatıldığı duyuruldu.

27 ilin emniyet müdürü değişti

İçişleri Bakanlığı, emniyette büyük değişikliğe gitti. Bakanlık, 3 emniyet genel müdür yardımcısı ve 27 ilin emniyet müdürünü görevden aldı.

Hrant Dink’in yeniden görülen davasının dördüncü duruşması yapıldı

Hrant Dink’in yeniden görülen davasının dördüncü duruşması 12 Şubat’ta Çağlayan Adliyesi’nde yapıldı. Bianet’ten Elif Akgül’ün haberine göre mahkeme tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve Terörle Mücadele Kanunu 10. Madde ile yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda Hrant Dink cinayeti ile ilgili yürütülen soruşturmanın akıbetinin öğrenilmesine karar verdi. Davaya 18 Nisan’da devam edilecek.

Aziz Yıldırım: “Ne hükümetin ne cemaatin operasyonu diyorum”

Ben ne cemaatin ne hükümetin operasyonu diyorum. 12 yıldır bu hükümet devam ediyor mu? AK Parti hükümeti yüzde elli ile gelmiş halk destek veriyor muhatabımız hükümet. Konu ortada, iki taraf da kabul etmiyor. Statta bir küfür edilecekse, hakaret edilecekse buna karşıyım. Gezi ile ilgili 34. dakikada slogan atıyorlar bu taraftarın en doğal hakkı. Ali İsmail Korkmaz’ marşını kimse engelleyemez taraftar bunu söyleyebilir.

Beşiktaş’a yeşil saha

Beşiktaş’ın yeni stadı olacak Vodafone Arena Güneş enerjisinden faydalanmak için şeffaf plakalarla donatılacak, günlük 500 KWA elektrik üretimi yapacak. Kendi elektriğini karşılayacak stad geri kalan elektrik enerjisini satacak.

İşçiler fabrikayı işgal etti

Bianet’ten Nilay Vardar’ın haberine göre Greif Sunjüt işletmesinin Hadımköy Fabrikası’nda toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamadığı için işçiler fabrikayı işgal etti. Dünyanın en büyük endüstriyel ambalaj üreticisi Amerikan menşeli Grief Şirketi 2010’dan beri Sunjüt adı altında Hadımköy ve Dudullu’da üretim yapıyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.