Spor

12 Dev Adam, Fransa karşısında

0

Litvanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda Türk Milli Basketbol takımı, ikinci turun ilk maçında Fransa ile karşılaşacak. Vilnius’taki mücadele TSİ 18:00’da başlayacak.

Kadrosunda Tony Parker, Joakim Noah, Nicolas Batum gibi NBA tecrübesi bulunan oyuncuları barındıran Fransa, B grubunda başladığı şampiyonada 5 maçını da kazanarak, ikinci tura kayıpsız çıktı.

Son grup maçında, Avrupa Şampiyonu İspanya’yı yenerek ikinci tura yüksek moralle giren ay-yıldızlılar, güçlü rakip Fransa’yı da yenip, ikinci tur mücadelelerine de avantajlı girmek istiyor.

Günün diğer maçları

Türkiye’nin yanı sıra Fransa, Sırbistan, İspanya, ev sahibi Litvanya ve Almanya’nın yer aldığı E grubunda bugün ayrıca TSİ 15:30’da Almanya – İspanya ve 21:00’da Sırbistan  – Litvanya maçları yapılacak.

İkinci turun diğer grubu, F Grubunda ise mücadele 8 eylül Perşembe günü başlayacak. Makedonya, Rusya, Slovenya, Yunanistan, Gürcistan ve Finlandiya’nın yer aldığı F Grubunun ilk gün programında Gürcistan – Makedonya, Slovenya – Yunanistan ve Finlandiya – Rusya maçları oynanacak.

İkinci tur gruplarında ilk dörde giren takımlar, çeyrek finale yükselecek.

(Deutsche Welle Türkçe)

 

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.