Uncategorized

11 Nisan 2014

0

İspanya parlamentosundan Katalonya oylamasına red
İspanya parlamentosu, Katalonya Özerk Bölgesi’nin kasımda İspanya’dan ayrılarak bağımsız devlet olmak için düzenlemeyi planladığı referandumu reddetti. Katalonya parlamentosunun ocakta kabul edip ulusal parlamentoya gönderdiği referandum önergesinin ret kararıyla ilgili Katalonya Başkanı Artur Mas, “Katalan halkının oy kullanmasından korkuyorlar. Bazıları bunu son gibi görebilir ama Katalan başkanı olarak onlara bunun son olmadığını söylüyorum. Katalan kurumları bu konuda yasal çerçeve bulacak” dedi.

Dünyanın en kalabalık seçimi devam ediyor
Hindistan’da 814 milyondan fazla seçmenin katıldığı oylamada bugün ülke siyaseti için büyük öneme sahip vilayetlerde sandık başına gidiliyor.Seçim çekişmesinin, iktidardaki Kongre Partisi ile muhalif Hindu milliyetçi BJP arasında geçeceği tahmin ediliyor.Dokuz aşamalı genel seçim oylaması 7 Nisan’da başladı ve son tur da 12 Mayıs’ta tamamlanacak. Oylar, 16 Mayıs’ta sayılacak.

Tutuklu Al Jazeera muhabirleri için eylem
Mısır’da gözaltına alınan üç Al Jazeera muhabiri için tutukluluklarının 100. gününde meslektaşları, bir sosyal medya kampanyası daha başlattı. Al Jazeera’nın İngilizce yayın yapan kanalında çalışan muhabir Peter Greste, Kahire büro şefi Muhammed Adil Fehmi ve Mısırlı prodüktör Bahir Muhammed geçen aralıkta gözaltına alınmıştı. Pazartesi günü gazeteciler Twitter’dan ağızlarında siyah bantlar bulunan fotoğraflarını “#freejournalism,” “gazeteciliği serbest bırakın” etiketliyle paylaşarak bir kampanya başlattı. Bu şekilde dünya çapında meslektaşlarına yönelik artan tehditlere dikkat çekmek istiyorlar. BBC personeli de BBC’nin Londra’daki merkez binası önünde bir protesto gerçekleştirdi.

Yunanistan Merkez Bankası’na bombalı saldırı
Bombayı yerleştiren kişinin bir televizyon kanalına ihbarı üzerine binanın boşaltılması sonucu ölen ya da yaralanan olmadı.Bankanın, kent merkezindeki Panepistimiyu caddesi üzerinde bulunan binasının önüne bırakılan patlayıcı yüklü otomobilin infilak etmesi üzerine banka ve çevredeki binalarda büyük hasar meydana geldi.

Yine liseli öğrenci saldırısı
ABD’nin Pensilvanya eyaletindeki bir lisede, 16 yaşındaki bir öğrenci elindeki iki bıçakla etrafa saldırarak 20 kişiyi yaraladı. Pittsburgh kentinin banliyölerinden biri olan Murrysville’deki Franklin Bölge Lisesi’nde düzenlenen saldırıda 14 yaş civarındaki 19 öğrenci ve bir güvenlik görevlisi yaralandı.

You may also like

Comments

Comments are closed.