ManşetTürkiye

10 yaşındaki bir çocuk gaz kapsülüyle vuruldu

0

Diyarbakır Silvan’da BDP mitingi sonrası düzenlenen gösteriye polis biber gazı ve tazyikli suyla saldırdı. Başına gelen gaz kapsülü nedeniyle 10 yaşındaki bir çocuk, Mehmet Ezer ağır yaralandı. Son gelen haberler Ezer’in bilincinin açık olduğu, durumunun iyiye gittiği fakat 24 saat müşahade altında tutulması gerektiği yönünde.

Mehmet Ezer, Silvan Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine sevk edildi. Doktorlar Ezer’in kulak arkasına sert bir cismin isabet ettiğini, buradaki kemiği kırdığını ve kırıktan beyne mikrop girme riski olduğunu aktardı.

Al Jazeera Türk’e bilgi veren BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak yakınlarından aldığı bilgiye dayanarak, Mehmet Ezer’in başına gaz fişeği isabet ettiğini aktardı. Al Jazeera Türk’e konuşan görgü tanıkları da çocuğun başına gaz fişeği isabet ettiğini belirtti.

Anadolu Ajansı, müdahalenin miting sonrası düzenlenen “izinsiz gösteri” sırasında yapıldığını duyurdu. Ajans yüzleri kapalı bir grubun polise havai fişek ve taşlarla saldırdığını yazdı. Polisin bunun üzerine tazyikli su ve biber gazı kullanarak grubu dağıttığını duyurdu.

(Al Jazeera/Sol Haber/Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.