Hafta SonuManşet

1 kitap, 1 şarkı, 1 film

0

Gün bizim günümüz olunca önermeden duramadık. Kendi aramızda paslaştıklarımızı sizlere de iletmek istedik.

Yeşil Gazete kadınları gururla önerir:

Belki ‘gece yarısı yürüyüşü’ öncesi belki sonrası, hafta sonu boyunca dinlenebilecek müzikler, okunabilecek kitaplar, izlenebilecek filmler.

Gizem Hasırcıoğlu:

Film: Dolores Claiborne Total Eclipse. Kathy Bates delisi olarak bu kıyıda kalmış filminin ayrıca hastasıyım. Ne kadar “kasvetli bir erkekler dünyasında” yaşadığımızı ve bazen bir kazanın bir kadının nasıl en yakın arkadaşı olacağını anlatan Stephen King romanından uyarlama enfes film
Kitap: Sinek Sekiz’in son kitabı “İnadına Canlı Kadınlar Ekoloji ve Hayatta Kalma”.
Müzik: Patti Smith atalım teybe dönsün bütün gün istiyorum.

Özgecan Kara:

Film: Frances Ha. 28 yaşında genç bir  kadının olma çabası, çoğumuza çok tanıdık.
Kitap: Tina Fey: “Bossy Pants”. Kim dermiş kadınlar komik değil diye? Ayaklı örneği Tina Fey. Saturday Night Live’de baş yazar olarak ve sonra 30 Rock’ta yönetici yapımcı ve başrol oyuncusu olarak yaşadıklarını anlattığı bu kitap patron olmanın, kadın patron olmanın, eğlence dünyasında olmanın, eğlence dünyasında bir kadın olmanın tüm zorluklarını anlatıyor. Kitaptan bir cümle:

“Eğlence dünyasında neredeyse kendini yediremeyecek ve temizleyemeyecek yaşa gelmiş yaşlı erkekler tanıyorum, ve onlar hala çalışıyorlar. Kadınlar ise, hepsi “manyak”. Bununla ilgili kuşkularım var – beni iyi dinleyin çünkü bu zor olacak.  Eğlence işinde manyağın tanımının kimse onunla artık yatmak istemediği halde konuşmaya devam eden kadın olduğundan şüpheneliyorum.”

Dizi: Parks and Recration. Tina Fey’ın kankası Amy Poehler’ın yazdığı, yapımcısı olduğu, oynadığı dizi. Küçük bir şehirin belediyesinde Parklar ve Bahçeler departmanında çalışan direktör yardımcısının hikayesi. Hayali Amerika’nın ilk kadın başkanı olmak isteyen bir kadın. Kadınların mücadelesini komik bir şekilde anlatıyor ve hayır Ally Mcbeal gibi yapmacık değil.

 

Müzik: Santigold- God from machine. Santigold feminist mi bilmiyorum, aslında tanımıyorum da ben sadece bu şarkısının sözlerini ve tınısını sevdim.

Blog: everydaysexism.com. Kadınların sokakta, işte, evde, her yerde yaşadıkları taciz hatıralarını paylaştıkları site. 50 binden fazla “anı” var sitede.

Özlem Katısöz

Kitap: Serpil Çakır’dan ‘Erkek Kulübünden Siyaset’

Gözde Kazaz:

Film: My Sweet Canary: Bu toprakların gördüğü ne güzel sesli kadının, Roza Eskenazi’nin anısına saygı duruşu.
Müzik: Juana Molina’dan Wed 21 albümü. Albümün tamamı Arjantinli müzisyenin mamülü. Hem de anneannesinin evinde kaydettiğini gururla söylüyor.
Kitap: Tuhaf Bir Kadın – Leyla Erbil. Orta sınıf bir ailede doğmuş ve solcu olmuş bir kadının kendisiyle ve toplumla olan hesaplaşmasını anlatırken aynı zamanda döneme de ters köşe yapıyor Erbil.

 

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.