KadınManşet

[8 Mart] Kadınlar Günü’nde meydanlar kadın sesiyle doldu

0

Türkiye‘nin çeşitli illerinde bir araya gelen kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için eylemler düzenledi.

Antalya‘da buluşan ve Üç Kapılar’da sayıları yüzleri bulan kadınlar ve LGBTİ+’lar, akşam 19:00 sularında bir araya gelip Işıklar caddesini trafiğe kapatarak yürüyüş gerçekleştirdi. Daha önceki yılların aksine herhangi bir polis müdahalesi ile karşılaşmadan Karaalioğlu Parkı‘na kadar yürüyen kitle, “Kadın cinayetleri politiktir”, “Kadın, yaşam, özgürlük”, “Asla yalnız yürümeyeceksin”, “Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz” gibi sloganlar attı.

8 Mart

Yürüyüş tamamlandığında insanlar dağılmayarak türküler eşliğinde halaylar çekti ve bir sonraki 8 Mart’ta Feminist Gece Yürüyüşünü tekrarlama sözü vererek alandan ayrıldı.

Doğayı savunan kadınlardan 8 Mart mesajı

Muğla’daki Akbelen Ormanı’nda devam eden yıkıma karşı direnen İkizköylü kadınlar da sosyal medya üzerinden paylaştıkları mesajda: “Biber gazına, jopuna, tomasına, üzerimizde dönen haksız ceza ve soruşturmalara karşı korkmadan, vazgeçmeden kadınlar olarak bu direniş ateşini büyütüyoruz” dedi.

İkizköylü kadınlar, İzmir Dikili‘deki eylemde de açıklama yaptı, “Her Yer Akbelen Her Yer Direniş” diyerek mücadeleyi haykırdı. “İkizköy’ün direngen kadınları her türlü baskı ve şiddete rağmen korkusuzca dimdik ayakta. Yaşasın haklı mücadelemiz, yaşasın kadın dayanışmamız!” denildi.

Milas Kadın Platformu bileşenleri de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kitlesel olarak bir araya gelerek kutladı.

8 Mart

[8 Mart] Feminist Gece Yürüyüşü: Dünyayı yerinden oynatacağız!

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.