Kültür-Sanat

“Geleceğim sinemada” diyenler için TISFEST

0

13-19 yaş arası genç kısa filmcilerin çalışmalarının yarışacağı, yanı sıra söyleşiler, atölye çalışmaları ve Kasette İstanbul’da her gece festivale özel partileri de içeren TISFEST, 5-9 Şubat arası Pera Müzesi, Goethe Enstitüsü ve Fransız Kültür Merkezi‘nde gerçekleşecek.

Bu yıl, “‘Geleceğim sinemada’ diyorsan yerin burası!” sloganıyla,  ikinci kez düzenlenecek olan TISFEST (Teen International Shorts Festival – Uluslararası Gençler Kısa Film Festivali), dünyanın dört bir yanından kısa ve uzun metraj film gösterimleri ile yalnızca bir kısa film yarışması değil, geniş programı olan bir sinema festivali. Festivalde, 5–9 Şubat 2013 tarihleri arasında herkese açık masterclasslar düzenlenecek. Bu oturumlara Türkiye’den ve dünyadan ünlü simalar katılacak, genç sinemacılar ünlü simalarla konuşma, fikirlerini paylaşma, yardım alma şansına sahip olacaklar.

Festivale katılan tüm genç kısa filmcilerin filmleri günde 3 seans olmak üzere 5-8 şubat arası her gün Goethe Enstitüsü’nde seyirciyle buluşacak. Detaylı gösterim programı için tıklayınız.

Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği “Bir Zamanlar Anadolu’da” filminin senaristi Ercan Kesal ile Senaryo Atölyesi, Kerem Akça tarafından verilecek olan “Yeni Türkiye Sinemasında Yükselen Eğilimler” konulu masterclass ve Semih Bulgur ile Storyboard çizim atölyeleri ise festivalin diğer sürprizleri.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden 200’e yakın kısa filmin gösterileceği festivalde uluslararası panorama kısaları tam 13 farklı seçki altında gösterilecek. Bu seçkilerden öne çıkanlar savaş karşıtı filmlerin bulunduğu “Shoot Films Not People”, gençlik sorunlarının işlendiği “Generation Z”, terör algısını sorgulayan “Staterror” seçkileri.

Festivalde, genç Fransız sanatçı Jean-Gabriel Périot için de ayrılmış bir seçki bulunuyor. Sanatçının filmlerinden dokuzunun gösterileceği bu seçki, Fransız Kültür Merkezi’nde gösterilecek.

Hrant Dink Vakfı’nın katkılarıyla gösterilen “Vicdan Filmleri”, yönetmenliğini Ümit Kıvanç’ın yaptığı “Ağlama Anne Güzel Yerdeyim” ve Metin Avdaç imzalı “Sabah Yıldızı: Sabahattin Ali” programda öne çıkan diğer filmler.

Festival haftası boyunca TISFEST’i ağırlayacak olan Kasette İstanbul’da her gece resident DJ’ler Ser-Touch, Semih Akay ve Sinan Yalçın yer alacak. Her gece 22.00’da başlayan TISFEST partilerine sürpriz DJ’ler de konuk olacak. Eğlencelerde Happy Hour uygulaması mevcut.

Festival kapsamında düzenlenecek olan yarışmaya katılan filmler arasından en iyilerin belirleneceği ödül töreni 9 Şubat’ta saat 19.00’da Pera Müzesi’nde düzenlenecek. Kurmaca dalında en iyi ilk 3 film belirlenirken, animasyon ve belgesel dallarında ise birer birinci seçilecek. Fransız Kültür Merkezi’nin katkılarıyla gösterilecek olan “Histoires Vraies” seçkisinde yer alacak filmlerden biri ise yine sürpriz bir ödülün sahibi olacak.
www.tisfest.com
facebook.com/tisfest
twitter.com/tisfest
[email protected]

–  Yeşil Gazete –

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.