Kültür-Sanat

“Comandante Chavez” Belgeseli Ankara’da

0

Kısa bir süre önce yaşamını yitiren Venezuela Lideri Hugo Chavez, Ankara’da “Hasta Siempre Comandante” (Sonsuza kadar komutan) şiarıyla anılacak. Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Büyükelçisi Jose Gragoria Bracho Reyes’in de hazır bulunacağı anmada, politik belgesel “Sınırın Güneyinde” gösterimi gerçekleşecek.

Senaryosunu Tarık Ali ve Oliver Stone’un birlikte yazdığı ve yönetmenliğini Oliver Stone’un yaptığı 2009 yapımı belgesel, Venezuela ve Güney Amerika’daki solcu liderleri konu alıyor.

Stone’un 2007 yılında Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez Frias ile yaptığı röportaj sonucu ana fikri ortaya çıkan belgeselde, Bolivya Başkanı Evo Morales, Arjantin Başkanı Cristina Kirchner, Ekvador Başkanı Rafael Correa, Küba Başkanı Raul Castro, Paraguay Başkanı Fernando Lugo ve Brezilya Başkanı Lula de Silva’yla yapılan röportajlar da yer alıyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD), Uluslararası Para Fonu aracılığıyla yürüttüğü serbest piyasa politikalarının Latin Amerika Ülkeleri’nde yol açtığı ekonomik eşitsizliklerin irdelendiği belgeselde, ABD politikalarının, özellikle medya yoluyla diğer ülke politikalarını nasıl etkilediği de gözler önüne seriliyor.

Çankaya Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşecek olan belgesel gösterimi, 12 Nisan 2013 Cuma 19.00’da, Büyülü Fener Sineması’nda gerçekleşecek. (Meşrutiyet Caddesi, Hatay Sokak No:18 Kızılay)

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.