ManşetTürkiye

Zonguldak’ta maden ocağı göçüğünde bir işçi öldü

0

Zonguldak, Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde faaliyet gösteren Akkurt Madencilik‘e ait bir ocakta gerçekleşen maden ocağı göçüğü, bir işçinin ölümüne neden oldu. Türkiye Taşkömürü Kurumu‘na bağlı bir rödevanslı saha olan maden ocağında tavandan düşen taşlar sonucu iki işçi mahsur kaldı.

Özgür Halkın Sesi gazetesinin aktardığına göre, ilçeye bağlı Ayiçi mevkiinde meydana gelen göçüğün ardından bölgeye AFAD, sağlık ekipleri ve Türkiye Taşkömürü Kurumu tahlisiye ekipleri sevk edildi.

Yaklaşık bir buçuk saat süren çalışmalar sonucunda Erdem Yıldız isimli işçi sağ olarak kurtarılırken, göçükte mahsur kalan diğer işçi olan Murat Çetinkaya‘nın öldüğü öğrenildi.

maden ocağı göçüğü

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç da bölgeye gelerek bilgi aldı.

Göçükten çıkarılan ve durumunun iyi olduğu öğrenilen işçilerden Erdem Y, ilk müdahalenin ardından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi‘ne kaldırıldı.

Ekiplerin beş saat süren çalışmasının ardından maden işçisi Murat Çetinkaya’nın cansız bedenine ulaşıldı.

[Kömür kokusunda kamp-3] Dönüş: Zonguldak’tan kalanlar…

‘20 gün sonra işi bırakacaktı’

3 çocuk babası Murat Çetinkaya’nın kısa bir süre önce emekliliği hak ettiğini ifade eden maden çavuşu Serkan Demir, “Göçük anında çalışırken bir anda yukarıdan posta geldi. Ben ayağımı son anda kurtardım. Erdem Yıldız başından postaya kendini kaptırdı. Erdem ile konuşuyorduk ama Murat’tan sadece belli belirtisiz sesler geliyordu. Murat arkadaşımız kısa bir süre önce emekliliği hak etmişti. 20 gün sonra işi bırakmayı düşünüyordu. Çok üzgünüm” dedi.

Çetinkaya’nın cenazesi, Beycuma Korucuk Köyü Dereli Mahallesi’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.