Doğa MücadelesiManşetYerel

Zonguldak’ta çöp dökümüne kapatılan alan 12 yıldır temizlenmiyor

0
Fotoğraf: DHA

Zonguldak‘ta 2009 yılında yeni katı atık depolama tesisi yapılmasının ardından çöp dökümüne kapatılan alanda bulunan çöpler aradan 12 yıl geçmesine rağmen temizlenmedi.

Atıklar, dalgalarla birlikte denize karışıp sahile yayılırken, sahil şeridine vuran şırınga, enjektör, serum şişeleri, plastik gibi atıklar insan sağlığını tehdit ediyor.

Üzeri toprak ve hafriyatla örtülmeye çalışıldı

DHA‘da yer alan habere göre, Zonguldak’ta belediyelerin topladığı evsel atıklar, 1980’den 2009’a kadar Kozlu ilçe girişindeki sahil yolu üzerindeki alana döküldü. Burada biriken çöpler daha sonra Sapça mevkisinde bulunan Katı Atık Depolama Tesisi‘ne taşınırken, Zonguldak Belediyesi de eski çöp bölgesinin yeşil alana dönüştürülerek halkın kullanımına açılmasına karar verdi.

Fakat, geçen süre boyunca atıklar toplanmadığı gibi, uzun yıllardır buraya dökülen evsel atıklarla birlikte atıklar da bölgede kirlilik oluşturdu. Oluşan çöp dağının üzeri toprak ve hafriyatla örtülmeye çalışıldı.

Fotoğraf: DHA

‘Her fırtınada bu atıklar denize karışıyor’

TEMA Zonguldak Temsilcisi Berran Aydan, alanın kapatılmasının ardından 12 yıl geçmesine rağmen bölgenin temizlenmediğini kaydetti. Aydan, en kısa sürede çözüm bulunmalarını istedi ve şunları söyledi:

Son yıllarda iyi bir gelişme olarak buraya artık atık dökülmüyor. Belediye başka bir tesis yaptı. Ancak burada çok uzun yıllar biriktiği için çöpler, üzerleri toprakla kapatılsa dahi dalgalarla rüzgarda ve her fırtınada bu atıklar denize karışıyor. O bizim çöplerimizi alıyor ve sahillere taşıyor. Bu çok ciddi bir sorun. Buranın içerisinde enjektör gibi tıbbi atıklar da var. Buraya en kısa sürede artık çözüm bulunmasını istiyoruz.”

You may also like

Comments

Comments are closed.