Doğa MücadelesiManşetYerel

Maden sahasını gezen protokol, İkizköylüleri görünce yolunu değiştirdi: Kömür değil temiz enerji istiyoruz!

0

Muğla İkizköy’de Akbelen Ormanı‘nda kömür madeni yapmak isteyen YK Enerji ortaklarından LİMAK Holding‘in sahibi Nihat Özdemir, beraberindeki protokol ile birlikte Işıkdere maden sahasını ve Akbelen Ormanı’nı ziyaret etti.

Haberi alan İkizköylüler ve Çamköylüler pankartlarıyla birlikte Işıkdere’nin girişinde toplanınca heyet, yolu değiştirerek alana başka bir taraftan giriş yaptı.

Önce Tarım Bakanı ve Enerji Bakanı’nın geldiği haberini alan köylüler, daha sonra düzeltme ile başka bir protokol ile resmi ziyaret yapıldığını öğrendi. Köylüler, Bakanlara hitaben açıklama yapsa da, tüm söylemlerinin aynı heyet için de geçerli olduğunu aktardı.

İkizköylülerin aktardığına göre güvenlik şeflerinin uzun telefon görüşmeleri sonucu heyet, üç günlük hummalı bir çalışmayla açılan yolu değil, başka bir yolu kullandı. Köylüler pankartlarla güvenlik girişinde eylem yaparken saha üstünde ise helikopter uçtu.

İkizköylüler, “Biz buraya onları karşılamak, derdimizi anlatmk için toplandık. Sayın bakanlar maden sahasına arka taraftan geçtiler, ama bizim yanımızdan geçmediler. Biz onlara derdimizi anlatamadık” dedi:

“Burada kömür sahasının daha da ilerlemesini istemiyoruz. Bunda kararlıyız.

Bizim kömüre değil temiz enerjiye ihtiyacımız var. Bizim toprağa, meycveye sebzeye hububata ihtiyacımız var! Lütfen bizi anlayın, bizi dinleyin, derdimize deva olun!

Daha sonra YK Enerji Linyit Direktörlüğü önüne giden halk, “Akbelen Ormanı’nı vermeyeceğiz!” sloganlarıyla burada da Bakanlara seslendi:

“Bu ormanları artık madenlere peşkeş çekmeyelim, kömüre feda etmeyelim. Ormanları satan bakan değil, koruyan bakan olarak dursun yanımızda, tüm Türkiye’nin karşısında. Ormanın önünde bizimle dursun, satan değil koruyan bakan görelim bundan sonra. Aynı şey enerji bakanı için de geçerli. Bakın başımıza güneş geçti, artık güneşten alalım enerjiyi kömürden değil, toprağın altından değil; ormanı, zeytinleri yok ederek değil!”

 

You may also like

Comments

Comments are closed.