TürkiyeEkonomiManşet

Zincir marketlerle ilgili düzenleme TBMM’ye gönderiliyor: Bazı ürünler satılmayacak

0

Zincir marketlerde bazı ürünlerin satışının yasaklanmasını içeren paket Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) gönderiliyor. Yeni düzenlemeye göre zincir marketlerde beyaz eşya, elektronik eşya, mobilya, ev tekstili, kırtasiye, nalburiye ve hırdavat satılamayacak.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken‘in zincir marketlerde bazı ürünlerin satışının yasaklanacağına ilişkin sözlerinin ardından, zincir marketler konusunda yapılacak düzenlemeler merak ediliyordu. Geniş kapsamlı zincir market ve perakende taslaklarından, bazı maddelerin alınarak daha küçük bir paket yapıldığı öğrenildi.

Sigara her yerde satılmayacak

Hürriyet‘ten Nuray Babacan‘ın haberine göre, özellikle küçük ve orta ölçekli esnafın ayakta kalabilmesi için zincir marketlerin satışını yapabileceği ürünlere sınırlama getirilmesi konusunda hazırlıklara hız verildi.

AKP’li yetkililer, yapılan toplantılarda zincir marketlerin nüfus kriterine göre açılmasına olanak sağlanması, satacağı ürünlere sınırlama getirilmesi, bazı ürünlerin de büyüklük hesabına göre satışına kural konulması konularının ele alındığını kaydetti.

Daha önceki taslaklarda bulunan bu hükümlerin Meclis’ten hızla geçirilmesi için ayrı bir pakete dönüştürülmesine karar verildi. Yapılan düzenlemenin çerçevesinin oluşturulması için çalışmaların sürdüğü belirtilirken, marketlerin çalışma saatleri ve hafta sonu açık olmaları konularının da düzenleneceği eklendi.

Zincir marketlerde, ekmeğin yasak kapsamında olmayabileceği, ancak cep telefonu, beyaz eşya, sigaranın her yerde satılamayacağı kaydedildi.

5 bin metrekare kapalı alanı olan zincir marketlerin satabileceği ürünlerin listesinin yeniden düzenleneceği, özellikle beyaz eşya, elektronik eşya, mobilya, ev tekstili, kırtasiye, nalburiye ve hırdavat satılamayacağı ve züccaciye gibi ürünlerin satışı için de metrekare sınırının olacağı belirtildi.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.