Doğa

Zimbabve’de kuraklıktan dolayı 200’den fazla fil öldü

0

Zimbabve’de yer alan Hwange Milli Parkı’nda Ekim ayından bu yana en az 200 filin kuraklık sebebiyle öldüğü açıklandı. Zimbabwe Ulusal Parklar ve Vahşi Yaşam İdaresi sözcüsü Tinashe Farawo, kuraklığın diğer parkları ve zürafa, bufalo ve antilop gibi diğer hayvanları da etkilediğini söylüyor. Filleri fark etmelerinin kolay olduğunu söyleyen Farawo, aslında kuraklıktan birçok kuş türünün de etkilendiğini ancak kaydını tam olarak tutamadıklarını belirtiyor.

Hayvanlar sulak alanlara nakledilecek

Açıklamasında durumun ancak yağmurlar tekrar döndüğünde düzelebileceğini ifade eden Farawo, hayvanları sulak alanlara nakledeceklerini açıkladı. Bu kurtarma operasyonuyla birlikte 600 fil, iki aslan sürüsü, bir yaban köpeği sürüsü, 50 bufalo, 40 zürafa ve 2.000 antilop başka bölgelere gönderilecek.

Fil ihracatı gündemde

Kuraklık aynı zamanda tüm ülkeyi etkilemiş durumda. Zimbabve hükümeti beklenilen Ekim yağmurlarının gelmemesi üzerine ülkede acil durum ilan etti. Şu anda ülkede tarım yapılması sulama imkanlarının yetersizliği sebebiyle neredeyse imkansız.

Skynews’ten Alix Culbertson’ın haberine göre ülke, kuraklıktan etkilenen parklara kaynak bulabilmek için fil dişi satışı iznine sahip olmayı ve yaşayan fillerin başka ülkelere satışı üzerinden para kazanmayı istiyor. Ülkenin 2016 yılından bu yana 101 fili yurtdışına ihraç ederek 2,3 milyon Euro kazandığı belirtiliyor. Ancak bu ihracatın Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi hayvan haklarının sorgulandığı ülkelere yapılması tartışma konusu.

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.