ManşetTürkiye

Zaytung değil Orman ve Su İşleri Bakanlığı

0

Yeni Şafak gazetesinde yer alan bir habere göre Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Hidroelektrik santral (HES) kurulan havzalarda doğal yapının bütünüyle korunması için bir proje başlattı. Trabzon ve Rize başta olmak üzere Karadeniz’deki HES’lere paralel kurulan havzalarda bitki örtüsü korunacak. Dört bir tarafı HES’ler ile çevrili göl ve geçitler ise yaşam alanı olacak.

Haberin girişinden, “Dürüst, tarafsız, ahlaksız haber..” şiarı ile asparagas haberleri mizahi bir dil ile aktaran Zaytung tarafından hazırlandığı intibaını yaratan habere göre ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanlığı bu Projeyle, bitki örtüsünün yeniden ve eskisinden fazlasıyla tesisini öngörür iken, yaban hayatının korunması için balıklara su geçişi sağlayacak köprüler ve kara hayvanlarına üst geçitler de kuracak.

Haberin ayrıntılarına göz attıkça Zaytung haberi olduğu intibaı ister istemez kuvvetleniyor. Yeni Şafak’ın aktardığına göre Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Trabzon Of Solaklı ve Rize İyidere vadisinde gerek HES gerekse de karayollarının çalışmalarından dolayı ortaya çıkan olumsuzlukların giderilmesi amacıyla pilot havza çalışması başlattı. Pilot uygulamanın ardından ülke geneline yaygınlaştırılacak proje kapsamında öncelikli olarak Solaklı Vadisi ele alındı. Of – Çaykara arasındaki yaklaşık 20 kilometrelik güzergahta Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim üyeleriyle birlikte ‘Solaklı Vadisi İyileştirme Projesi’ adı altında entegre bir çalışma başlatıldı. Üçünün inşaatı devam etmek üzere 4 adet HES bulunan proje güzergahında, aynı zamanda karayolu inşaatı da yer alıyor.

Yeni Şafak bu haberin görseli olarak bir kroki paylaşmayı da ihmal etmemiş. Görsel de HES’lerle yanyana mutlu mesut yaşayan bir tabiat tasviri bulunuyor. Göl kenarında evler, göl üstünde yeralan şirin mi şirin köprüler. Yeşilin binbir tonu sonsuz enerji kaynağı ile birarada. Başlıkta dem vurduğumuz gibi,  “Zaytung değil Orman ve Su İşleri Bakanlığı”

(Yeşil Gazete, Yeni Şafak)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.