İklim KriziKitapManşet

Yuvam Dünya iklim krizine dikkat çekmek için kitaplık oluşturdu

0

“Bir gün artık bugün” sloganıyla iklim krizi ile mücadele için kurulan Yuvam Dünya, iklim krizine dikkat çekmek ve iklim kriziyle mücadelede neslimizin hikâyesini değiştirmek için yola çıktı.

Toplumun her kesiminde dönüşüm başlatmayı amaçlayan dernek, iklim krizi hakkında yazılan yerli ve yabancı yayınlara ulaşabilmesi için kurduğu kitaplık ile kitapseverlerle buluşuyor.

Yeni İnsan işbirliğiyle

Yuvam Dünya Kitaplığı, ekolojik duyarlılıkla kitaplar hazırlayan Yeni İnsan Yayınevi iş birliğiyle meydana getirildi. İklim krizi, sürdürülebilirlik, atıksız yaşam ve hayvan hakları gibi konular üzerine kitaplar çıkaran yayınevi, Yuvam Dünya Kitaplığı ile bu çizgideki yayınlarına devam edecek.

Şimdilik iki esere sahip olan kitaplık, iklim krizine yönelik bir farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Aylık olarak düzenlenen Yuvam Dünya Kitap Kulübü söyleşilerinde toplanan gelirle oluşturulan kitaplık ile iklim krizi hakkında dünyayı bilgilendiren önemli kaynaklar Türkçeye kazandırılıyor.

İki eser kitaplıkta yerini aldı

Dernek bu alanda ihtiyaç duyulan bilgiye dünya geneli ile eş değer düzeyde erişim sağlamayı amaçlıyor. Şimdilik Yoram Bauman & Grady Klein tarafından yazılan çizgi roman olarak iklim değişikliğine dikkat çeken The Cartoon Introduction to Climate Change ve karbon ayak izini anlatan Mike Berners-Lee tarafından yazılan How Bad Are Bananas? adlı kitapları Türkçeleştirdi.

“Muz ne kadar kötüdür?” haziran ayı itibariyle seçkin kitabevlerinde satışa sunuldu. Yuvam Dünya Kitaplığı dijital, sesli ve basılı seçeneklere de sahip olarak okuyucularla buluşuyor.

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.