Yunanistan’ın Loukanikos’u varsa Taksim’in de Sarı’sı var

Taksim’de polisin ayağıyla uzaklaştırmaya çalıştığı köpek, 1 Mayıs’ın en çok konuşulan haberlerinden biri oldu. Yeşil Gazete olarak bizim “Sarı” ismini uygun gördüğümüz arkadaşımız, Yunanistan’ın efsaneleşen anarşist köpeği Loukanikos’u anımsattı.

99
Loukanikos ve Sarı: İki yakın komşuda, emekçilerin yanında emperyalizmin karşısında

 Sarı Taksim’de

94

Polis, Taksim Meydanı’nda saklandıkları binadan aniden çıkarak eylem yapan Komünist Parti üyelerini kelepçeleyip yere yatırdığı sırada bir göstericinin başına gelen sokak köpeğini de ayağıyla uzaklaştırdı. Polis gözaltına aldığı göstericileri ekip arabasına bindirdi. Ancak köpek vazgeçmedi. Gözaltına alınan eylemcilerin bulunduğu ekip arabasının arkasından havlayarak koşmaya devam etti.

Gezi Parkı Nöbeti sırasında park savunucularının biber gazından etkilenen köpeğin gözlerini silmesi sırasında fotoğrafı çekilen köpeğe çok benzeyen 1 Mayıs drenişçisi Sarı’nın da aynı köpek olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

95

Loukanikos Atina’da

96

Eylemci köpek Yunanistan’ın polis karşıtı anarşist köpeği Loukanikos’u da anımsattı. Loukanikos, Yunanistan’da 2008’de 16 yaşındaki Alexis Grigoropulos’un polis tarafından vurulmasıyla patlak veren ve ülkenin ekonomik krize düşmesiyle devam eden isyanın sembolü olmuş ve eylemlerin en önünde yer almıştı.

2014 Ekim ayında hayatını kaybettiğinde de dünya gündeminin ön sıralarında yer alan Loukanikos bugün 1 Mayıs törenlerine kapatılan Taksim’de ortaya çıkan eylemci köpek Sarı sayesinde bir kez daha anıldı.

Haber: Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete)

Alper Tolga Akkuş
Alper Tolga Akkuşhttp://acikradyogunlugu.wordpress.com/
Anavarza’da doğdu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü bitirdikten sonra ismi lazım değil uluslararası bir bankada 12 yıl çalıştı. Bedensel engelinin kendisine sağladığı SGK imkanlarını kullanarak 2011 Kasım’ında emekli oldu ve asıl mesleğine kesin dönüş yaptı. Yeşil Gazete’yi yemyeşil yapmak gibi bir görevi kendisine misyon edinmiştir. Adanalıdır, Galatasaraylıdır, Türkiye’de yaşamaktadır ve bu üç mucizeyi allahın kendisine bir lütfu saymaktadır. [email protected]

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR