Dünyaİklim KriziManşet

Yunanistan’da yangınların ardından İklim Krizi Bakanlığı kuruldu

0

İklim krizinin neden olduğu aşırı sıcakların ve kuraklığın etkisiyle Yunanistan‘da etkili olan orman yangınlarının ardından hükümet, İklim Krizi Bakanlığı kurma kararını aldı.

Yeni kurulan İklim Krizi Bakanlığı’nın başına, daha önce Avrupa Birliği Komisyonu’nun insani yardım ve kriz yönetiminden sorumlu üyesi olarak görev yapan Hristos Stilyanidis getirildi.

‘Afet önleme çalışmaları elimizdeki en etkili silah’

Stilyanidis, yeni görevindeki ilk konuşmasında, “Bu görevi kabul ederek beraberinde getireceği sorunlar ve sınavların tamıyla farkındayım. İklim değişikliğinin etkileri bizi yakaladı ve acilen büyük değişime katkıda bulunmamız gerekiyor. Afet önleme ve hazırlık çalışmaları elimizdeki en etkili silah” ifadelerini kullandı.

Stilyanidis, bu görevde, yangınla mücadeleyi ve afet sırasında yardım operasyonlarını yönetecek, ayrıca iklim değişikliği koşullarında sıcaklık artışına adaptasyon politikasından sorumlu olacak.

Başbakan’dan özür

Yangınların ardından Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, ülke genelinde devam eden yangınlarla mücadeledeki başarısızlık için halktan özür dileyerek, hataların tespit edilip düzeltileceğine dair vaatte bulunmuştu. Ayrıca bir takım kabine değişiklikleri yaşanmıştı.

Öte yandan yangın söndürme uçaklarının yetersizliğinin ardından Yunan Ordusu Hava Kuvvetleri Komutanı Yorgos Kuumendakis de istifasını sunmuştu.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.