DünyaManşet

Yunanistan’da otoyol işletmecisi, karda mahsur kalanlara 2 biner Euro tazminat ödeyecek

0

Yunanistan‘ı da Türkiye gibi ağır kış koşulları teslim almış durumda. Ülkeyi etkisi altına alan kar fırtınasından başkent Atina da etkilendi. İstanbul’da olduğu gibi Atina’da da kenti çevre yollarına bağlayan ve özel bir şirket tarafından işletilen Aitti Odos yolunda yüzlerce kişi mahsur kaldı.

Tepkilerin artması üzerine işletmeci şirket Attiki Odos SA, yolda kalan sürücülere kişi başı 2 bin euro tazminat ödemeyi kabul etti.

Atina Başsavcısı Sotiria Papageorgakopoulou, Pazartesi günü Attiki Odos çevre yolunun normal trafik koşullarını korumak ve trafiği engellemekle ilgili herhangi bir suçlamanın yönetici şirkete yöneltilip tesbit edilemeyeceğinin belirlenmesi için bir soruşturma talimatı vermişti.

Çevre Bakanı Christos Stylianides de işletmeci şirketin yaşanacakları öngörmesi gerektiğini ancak daha önce bunu vaat etmesine rağme normal trafik koşullarını korumak için yeterli önlemi almadığını kaydetti. Bakan, şirket olması gerektiği gibi çalışsaydı, zorluklardan kaçınılabileceğine inandığını belirtti.

Kathimerini gazetesinin haberine göre şirket, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis‘in telefon ederek otobanın acil durum mekanizmasının neden çöktüğüne dair yanıtlar istemesinin ardından tazminat kararını aldı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.