Dünya

Yunanistan, resmen adalarını satıyor

0

Yunanistan Başbakanı Samaras, krizden çıkabilmek için Ege Denizi’ndeki bazı adalarını satacaklarını açıkladı.

Krizde olan Yunanistan’a borçlarını ödeyebilmesi için “O halde adalarınızı satın” diyen Almanya’nın bu akıllara durgunluk veren önerisinin resmi olarak hayata geçtiği Yunanistan Başbakanı Samaras tarafından açıklandı.

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras Fransız Le Monde Gazetesi’ne verdiği demeçte, özelleştirme sürecini hızlandırmak ve nakit sıkıntısını aşmak için hükümetin adaların bazılarını satmayı veya kiraya vermeyi düşündüğünü dile getirdi.

Satmayı ve kiraya vermeyi düşündükleri adaların yerleşim bölgesi olarak kullanılmayanlar olacağını söyleyen Samaras, adaları ticari olarak kullanmanın, kullanılmayan arazinin adil bir fiyat karşılığında gelir getirecek bir sermayeye dönüştürülmesi olduğunu ifade etti.

Samaras ile röportajı gerçekleştiren Alain Salles, Yunanistan’ın özelleştirme sürecinin hızlanmasından umutlu olduğunu ve yerleşim yeri olmayan adalardan vazgeçmeye hazır olduğunun altını çiziyor.

Ulusal Yunan turizm örgütü 6000 Yunan ada ve adacığının olduğunu ve bunların yalnızca 227 tanesinin yerleşim alanı olmadığını bildirmişti.

AB Trokyası’ndan yeni kredi dilimlerini bekleyen ve ekonomiyi çevirmek için nakit bulmaya çabalayan Yunanistan aslında Ege Denizi’ndeki bazı adalarını satma süreci daha önce başlamıştı.

Hatta Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halifa El Thani’nin başında bulunduğu Katar kraliyet ailesi Oksia adlı Yunan adasını 5 milyon Avro karşılığında satın aldığı haberleri Nisan ayında basına yansımıştı.

Fakat Samaras’ın yaptığı bu son açıklamayla birlikte süreç resmiyet kazanmış oldu.

soL

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.