Kültür-Sanat

Yunan edebiyatçı Alki Zei “Özgür Sesler” ile Çankaya’da

0

Çankaya Belediyesi tarafından organize edilen “Özgür Sesler” söyleşilerinin ilki Yunan edebiyatçı Alki Zei ile gerçekleştirilecek.

21 Mart Perşembe saat 18.30’da Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde başlayacak söyleşinin öncesinde Ege’nin iki yakasından müzikler, ardından ise Zei ile bir soru yanıt bölümü olacak.

Alki Zei Kimdir?

Yunan çocuk edebiyatına yeni bir soluk getiren yazarlar içinde yer alan Alki Zei, eserlerine daha çok kendi yaşamının izlerini yansıtır. Zei, romanlarında güncel konulara yer vererek, ele aldığı dönemde var olan şartlar ve insanların verdikleri yaşam mücadelesini anlatır. Satırlarına dönemin mevcut siyasi ve toplumsal şartlarından kaynaklanan olumsuz yaşam koşullarını yansıtan Zei, bu şartların iyiye doğru olmak üzere ortadan kaldırılmasına dönük bir mücadele ruhunu okuyucuya aktarır.

SİYASİ SIĞINMACI ZEİ…

Atina’da 1925 yılında doğan Alki Zei, çocukluk yıllarını Sisam adasında geçirmiştir. Atina Edebiyat Fakültesinde ve Atina Devlet Konservatuarı Drama Okulunda okumuş, daha sonra Moskova Sinema Enstitüsünde senaryo yazarlığı eğitimi almıştır. 1954-64 yılları arasında siyasi mülteci olarak Moskova’da yaşamış, 1964’te ailesiyle Yunanistan’a dönmüş, ancak 1967’deki Albaylar Cuntasıyla birlikte tekrar yurt dışına çıkarak demokrasi egemen olana kadar Paris’te yaşamıştır.

-Yeşil Gazete-

You may also like

Comments

Comments are closed.