ManşetTürkiye

Youtube da kapatıldı

0

Sosyal paylaşım sitesi twitter’ın kapatılmasından sonra video paylaşım sitesi YouTube da Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) kararıyla Türkiye’den erişime kapatıldı.

Youtube

TİB’in resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, sitenin TİB tarafından erişime engellendiği belirtildi.

Hürriyet’in verdiği bilgiye göre, alınan karar az önce 3G internet erişimi sağlayan GSM operatörleri ile internet erişim hizmeti veren TTNET ve Superonline gibi ISP şirketlerine tebliğ edildi. Yasaklama kararı, gün içinde operatörler ve şirketler tarafından aşama aşama uygulamaya konacak.

Mahkeme kararı yok

Kapat, ‘twitter’daki yasaklamada olduğu gibi mahkeme kararı olmadan, idari tedbirle yapıldı.

Siteye Türkiye içinde erişim sağlanamazken, DNS ayarlarını değiştiren ve VPN uygulamalarını kullananlar siteye girebiliyor.

Başbakan Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında, twitter’ın kapatılmasıyla ilgili bir soruya, ‘bunların arkasında YouTube var’ demişti.

Neden Suriye toplantısının kayıtları mı?

Youtube’un jet hızıyla kapatılmasının arkasında, bugün sitede yayınlanan Suriye’yle ilgili ortam dinlemelerinin sızdırılması arasında bir ilişki olup olmadığı merak konusu.

Bugün daha öncekilerden farklı bir Youtube hesabından yayınlanan iki kayıtta, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler‘in konuşması var.  Ortam dinlemesi yapıldığı tahmin edilen toplantının tarihi 13 Mart.

Gül, Sinirlioğlu’yla görüşüyor

Dışişleri bakanlığındaki toplantıda Suriye‘deki Türk toprağı Süleyman Şah türbesine yönelik IŞİD tehdidi üzerine Suriye politikasını ve Türkiye’nin olası hamlelerini değerlendiriliyor.

Dışişleri Bakanlığı’nın olayla ilgili yaptığı açıklamada  “Görüşmelerin kamuoyuna servisi Türkiye’nin ulusal güvenliğine yönelik alçakça saldırıdır” dendi.

Ortam dinlemelerinin ortaya çıkmasının ardından Köşk kaynakları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu‘nun farklı bir gündemle bir araya geldiğini, ancak söz konusu kaydın da konuşulduğunu açıkladı.
Gül’ün basın danışmanı Ahmet Sever de, kaydın yayınlanmasının ardından Milli Güvenlik Kurulu’nun olağanüstü toplandığı haberlerini yalanladı.

(Hürriyet/Al Jazeera/Yeşil Gazete)

 

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.