Koronavirüs SalgınıManşetMedya-İnternet

YouTube aşı karşıtlarının kanallarını kapattı: Toplam 133 bin video kaldırıldı

0

YouTube, aşı karşıtlarının kanallarını kapattığını ve dezenformasyon yasağını tüm aşıları içine alacak biçimde genişlettiğini açıkladı.

Uzmanlar, koronavirüse karşı aşılanma sürecini yavaşlatmasından aşı karşıtlarının kanallarını kısmen sorumlu tutuyordu.

Şirket, daha önce koronavirüs aşıları hakkında yanlış bilgi yayan videoları kaldırmaya karar vermişti. Daha sonra ise bu kararını genişletti ve tüm aşıları içine alacak şekilde güncelledi.

Aşı karşıtlarının kanalları kapatıldı

YouTube, Joseph Mercola ve Robert F. Kennedy Jr. gibi ünlü aşı karşıtlarının kanallarıyla beraber, Russia Today’in (RT) Almanca yayın yapan iki kanalını kalıcı olarak kapattı.

Joseph Mercola alternatif tıp ürünleri ticareti yapıyor. Avukat Robert F. Kennedy Jr da ABD Senatörü John F. Kennedy’nin oğlu.

RT DE’nin YouTube kanalının, “Covid-19 hakkında bilgilendirme politikasını” ihlal eden videoları yüklediği için ihtar aldığı ve bunun sonucunda da YouTube kanalına yeni video yüklemesinin askıya alındığı açıklanmıştı.

‘YouTube harekete geçmekte geç kaldı’

YouTube’un global güven ve güvenlikten sorumlu başkan yardımcısı Matt Halprin, şirketin yalnızca Covid-19 aşılarına odaklandığı için harekete geçmekte geç kaldığını, ancak başka aşılar konusundaki dezenformasyonun Covid-19 aşılarına karşı da şüphe doğurduğunu fark ettikleri için yasağı genişlettiklerini kaydetti. Halprin ayrıca, YouTube’da insanların aşılarla ilgili kişisel deneyimlerini anlattığı, yaşadıkları yan etkilerden ve problemlerden söz eden videolara, bilimsel tartışmalara ve aşıların tarihi başarı veya başarısızlıklarına yer verileceğini de ekledi.

Uzmanlar, ABD’de iki doz koronavirüs aşısı olanların oranının yüzde 56’da kalmasını sosyal medyadaki dezenformasyona bağlıyor.

ABD Başkanı Joe Biden da temmuz ayında sosyal medya şirketlerinin aşı karşıtı dezenformasyondan sorumlu olduğunu ve sorunu çözmeleri gerektiğini ifade etmişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.