EğitimManşetTürkiye

YÖK’ün yedinci başkanı Prof. Dr. Erol Özvar oldu

0

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Yekta Saraç, yerini Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar‘a devretti.

Resmi Gazete‘de yayımlanan karara göre, Prof. Dr. Özvar ilk olarak YÖK Yönetim Kurulu Üyeliği’ne getirildi ve atama kararının ardından da Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi.

Saraç, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Prof. Dr. Mehmet Ali Yekta Saraç Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına atandı.

Erol Özvar kimdir?

1966 İstanbul doğumlu olan Prof. Dr. Erol Özvar, Marmara Üniversitesi İktisat Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladıktan aynı üniversitede iktisat tarihi alanında yüksek lisans ve doktora yaptı.

Erol Özvar’ın Türkçe ve yabancı dillerde yayınlanmış çalışmaları içinde Osmanlı Maliyesinde Malikane Uygulaması (İstanbul: Kitabevi Yayınları 2004) isimli kitabı, Garanti Bankası‘na bağlı Osmanlı Bankası Arşivleri ve Araştırma Merkezi tarafından 2005 yılında kitap dalında en iyi eser ödülünü aldı.

Mehmet Genç ile birlikte Osmanlı bütçelerini yayına hazırladığı Osmanlı Maliyesi: Kurumlar ve Bütçeler (İstanbul: Garanti Bankası Osmanlı Bankası Arşivleri ve Araştırma Merkezi 2006) adıyla ve iki cilt halinde yayınlanan eser, 2013 yılında Uluslararası Halil İnalcık Tarih Ödülü‘nü aldı.

2009-2012 tarihlerinde Harvard Üniversitesi Orta Doğu Araştırmaları Merkezi‘nde ve araştırma desteği kazandığı Harvard Hukuk Fakültesi İslam Hukuku Araştırmaları Programı‘nda ziyaretçi öğretim üyesi olarak çalıştı.

Özvar, Türk Tarih Kurumu‘nun bilim kurulu üyeliği yaptı. Uluslararası Türkiye’nin Sosyal ve Ekonomik Tarihi Birliği‘nin idare kurulu üyesi ve Uluslararası İktisat Tarihi Kurumu‘nun bilim kurulu üyesidir.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.