SağlıkManşetYerel

Yoğun bakım ünitesinde çıkan yangında 11 kişi öldü: Hastanenin imajı mı korunuyor?

0
Fotoğraf: Adsız Günebakan/AA

Gaziantep‘te Özel Sanko Üniversitesi Konukoğlu Hastanesi‘nde cumartesi günü koronavirüslü hastaların tedavi edildiği yoğun bakım ünitesinde yüksek akım oksijen tüpü patlaması sonucu meydana gelen yangında ölenlerin sayısı 11’e çıktı.

Yangına müdahale sırasında 51 hastane personeli de yaralandı. Personellerin büyük bölümü dumandan etkilendi ve personellere oksijen tedavisi uygulandı. Alevlerin arasına dalarak hastaları kurtarmak isteyen yedi kişinin ise vücudunda yanıklar oluşurken sağlık durumlarının iyiye gittiği öğrenildi.

Sağlık personeli, itfaiye ekipleriyle birlikte birinci katta bulunan 20 hasta kapasiteli yoğun bakım bakım ünitesine camları kırarak ulaşmış ve alevlerin içindeki 19 yoğun bakım hastasını tahliye etmişti.

Yaşanan olayın ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep’e gelerek hastanede inceleme yaptı. İncelemeye Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve milletvekilleri de eşlik etti. Her türlü incelemenin yapıldığı ve soruşturmanın yürütüldüğü söylendi.

Siyasiler hastanenin ismini vermek istemiyor mu?

Gazeteci Metin Cihan, siyasilerin yangınla ilgili paylaşımlarında hastanenin ismini vermekten imtina ettiklerini, hastanenin sahibi olan Sanko Holding‘in ise Gaziantep’te nüfuz sahibi olduğuna dikkat çekti.

Gazeteci Metin Cihan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda siyasilerin konuyla ilgili açıklamalarında yangının çıktığı özel hastanenin isminin gizlendiğini, hastanenin marka değerini düşünen paylaşımlar yapıldığını öne sürdü:

Hastane, koronavirüs test yetkilisi

Cihan, Özel Sanko Hastanesi’nin Bakanlık tarafından koronavirüs test yetkilisi olduğu için vatandaşların mecburen oraya gittiğini söyledi:

Bakan Koca açıklama yaptı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yaşanan olayla Bakanlığın arasında bir ilişki kurmanın yanlış olduğunu söyledi:

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı

Yangınla ilgili Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılırken İl Sağlık Müdürlüğü tarafından da idari soruşturma başlatıldı.

Adliyeden görevlendirilen yedi kişilik bilirkişi ekibi soruşturma için atanan iki savcı nezaretinde inceleme yaptı. Teknik olarak yapılan incelemelerin tamamlanmasının ardından bilirkişi ekibinin rapor hazırlığına başladığı belirtildi.

More in Sağlık

You may also like

Comments

Comments are closed.