ManşetTürkiye

‘Yine orada olacağız’: Gülmen ve Özakça’ya destek olan 4 kişi ve direniş alanındaki ‘çiçekler’ gözaltına alındı!

0

OHAL KHK’sıyla mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevi yaptıkları alana giderek destek olan yurttaşlar, polis tarafından gözaltına alındı.

Ankara Kızılay’daki Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Heykeli önünde açlık grevi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’ya destek olmak isteyen yurttaşlar, polis tarafından gözaltına alındı. Gülmen ve Özakça’ya destek olan 4 kişiyi gözaltına alan polisin, İnsan Hakları Heykeli önüne bırakılan çiçekleri de toplaması dikkat çekti.

4 kişiyi gözaltına alan polis, direniş alanına getirilen çiçekleri de topladı

Açlık grevi eylemine katılanların gözaltına alınmasından sonra, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’dan sosyal medya üzerinden açıklama geldi.

Gülmen Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Direniş alanında çevik kuvvet polislerinin olduğu ve alanın boşaltıldığı bilgisi geldi. Alandaki arkadaşlarımızın gözaltında olduğunu düşünüyoruz” derken, Semih-Esra Özakça hesabından ise “Dişimizle tırnağımızla alanımızı kazandık, yine orada olacağız! Biz kazanacağız!” paylaşımında bulunuldu.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.