COP25İklim KriziManşet

Yılda 100 milyar plastik şişe üreten Coca Cola’dan COP25 reklamı

0

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği 25. Taraflar Konferansı’nın (COP25) gerçekleştiği İspanya’nın Madrid şehrindeki binanın girişine asılan Coca-Cola reklam panosu sosyal medyada eleştiri aldı. Reklamda “Eğer geri dönüşüm yapmamıza yardım etmeyecekseniz Coca-Cola satın almayın” ifadelerini kullanan şirket, yeşil yıkama yapmak ile suçlandı.

Yılda 100 milyardan fazla plastik şişe üretiyor

Sébastien Duyck tarafından yazılan paylaşımda “Yılda 100 milyardan fazla plastik şişe üreten Coca Cola şirketinin yeşil yıkamasını COP25’in girişinde görmek gerçekten çok rahatsız edici. 3 milyon tonun üzerinde plastik iklimimize, okyanuslarımıza ve sağlığımıza zarar veriyor” denildi.

Gazeteci Pelin Cengiz ise “Green washing işlerinde bugün… Geçen yıl Polonya’daki COP24’te kömürcülerin sponsorluğu göze sokulmuştu. Bu sene İspanya’daki #COP25’te yılda 100 milyardan fazla plastik şişe üreterek iklime, okyanuslara ve sağlığa zarar veren Coca-Cola reklamıyla binanın üzerini kaplamışlar” ifadelerini kullandı.

Kömür şirketleri sponsorluğu

Geçtiğimiz yıl ise Polonya’nın Katowice kentinde gerçekleşen BM İklim Konferansı COP24’ün sponsorluğunun Polonyalı kömür şirketleri PGE ve Tauron tarafından üstlenilmesi eleştiri toplamıştı. Katılımcılar, konferansın iklim krizinin başlıca sebeplerinden olan fosil yakıt şirketleri tarafından finanse edilmesini kabul edilemez bulmuştu.

 

More in COP25

You may also like

Comments

Comments are closed.