ManşetTürkiye

Yıkım kararı davası henüz sonuçlanmayan Emek Sineması’nı alelacele yıktılar

0

26 Ekim 2009 tarihinden beri kapalı olan ve Mart ayında yıkımına başlanan, yıkım kararı büyük tepki gören ve defalarca yürüyüşlerle protesto edilen tarihi Emek Sineması, iş makineleriyle tamamen yıkıldı.

Kamer İnşaat’ın ‘Grand Pera’ projesi son hızla devam ederken Emek Sineması hakkında açılan dava ise hala Danıştay’da bekliyor.

İstanbul Film Festivali’ne tam 28 yıl ev sahipliği yapan Emek Sineması, 2009 yılında restorasyon iddialarıyla kapatıldıktan sonra bir AVM projesinin parçası haline getirilmişti.

Sinemanın yıkımına karşı TMMOB Mimarlar Odası’nın açtığı dava Danıştay’da olmasına karşın Yeşilçam Sokağı gün içinde polis tarafından yaya trafiğine kapatıldı ve iş makineleri 1924’ten kalma binayı yerle bir etti.

Mimarlar Odası’nda, “Emek Sineması’nda neler oldu, neler oluyor?” toplantısı

Emek Sineması’ndaki yıkım sürerken, İstanbul Mimarlar Odası, Emek Sineması’nda neler oldu, neler oluyor?’ başlıklı bir bilgilendirme toplantısı yapacak.

Bugün saat 13.00’te İstanbul Mimarlar Odası’nın Karaköy Kemankeş Caddesi’ndeki ana binasında yapılacak toplantıda ‘Emek Sineması konusunda yazılı, görsel ve sosyal medyada yer alan yanlış bilgilerle kamuoyunun yanıltılıp şimdiye kadar yapılanların meşrulaştırılmaya çalışılmasına karşın konuyla ilgili meslek ve bilim insanları, sanatçılar ve sinemaseverlerle beraber sürecin tüm yönleriyle açıklığa kavuşturulacağını söyleyen mimarlar, meseleye ilişkin tüm soruların cevaplanacağı bu toplantıya herkes davet ediyor.

(Ntvmsnbc)

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.