GündemManşet

'Yetmez Ama Evet' İle AKP 'İşbirliği'

0

1284191124Yetmez ama evet’çiler ile AKP’nin işbirliği kanıtlandı. AKP’nin ‘evet’ pankartlarıyla ‘yetmez ama evet’ pankartlarını aynı şirket asıyor. AKP İstanbul İl Başkanlığı’ndan bir yetkili de bu durumu şu sözlerle doğruladı: Pankartlar asılırken ben başında durdum.

İstanbul’da AKP İl Başkanlığı’nın ‘yetmez ama evet’ afişlerini astırdığı iddiaları vücut buldu. Duyumlardan yola çıkarak aradığımız, AKP’nin bir çok ilçede ‘evet’ afişlerini asan Formül Reklamcılık, kendisine verilen tüm ‘yetmez ama evet’ afişlerini astıklarını doğruladı.

Daha öncesinde İstanbul Kartal’daki bir afişleme sırasında, üşüyen bir işçinin afiş brandası içinde yatarken vinç altında kalarak ölmesiyle gündeme gelen Formül Reklamcılık, bu kez bir düğümü çözdü.

Duyumlardan yola çıkarak ‘yetmez ama evet’ ‘aktivistleri’ sıfatıyla aradığımız ve “afişleri az astıkları için sitem ettiğimiz” firma yetkilisi Hakan Karasu, kendisini bize hesap vermek zorunda hissetti. Karasu, kendisine teslim edilen afişlerin tümünü astığını söylerken, yine de bizi ‘yetkililer’e arattıracağının sözünü vererek telefonu kapadı.

AKP İL BAŞKANLIĞI’NDAN GELEN TELEFON
Karasu ile yaptığımız görüşmeden yaklaşık 5 dakika sonraysa, AKP İl Başkanlığı’ndan aradığını söyleyen Tolunay Keskin’in telefonuyla durum daha da berraklaştı. Firmayla yaptığımız konuşma üzerine bizi aradığını belirten Keskin, kim olduğumuzu sordu. Kendisine ‘yetmez ama evet’ aktivistlerinden olduğumuzu söyleyip, kendi afişlerimizin sayısının çok az olduğunu ve hiç asılmadığından süphe ettiğimizi ifade edince bize açıklama yapma gereğini gördü.

AKP, AFİŞLERİ EŞİT ŞEKİLDE DAĞITMIŞ

Kendi afişleriyle birlikte ‘yetmez ama evet’ afişlerinin de asıldığı sırada ‘ekiplerin başında’ durduğunu söyleyen Keskin, afişlerin asıldığı konusunda içimizin rahat olmasını istedi ve afişlerin muhalif partilerce yırtılmış olabileceğini söyledi. Keskin bununla da kalmayarak, ‘yetmez ama evet’ afişlerinin İstanbul’un her yerine eşit şekilde dağıtıldığını söyleyerek, iktidarla ‘yetmez ama evet’çiliğin ‘demokrasi mücadelesi’ için ne kadar sırt sırta verdiğini gözler önüne serdi.

Görüşmeden sonra AKP İstanbul İl Başkanlığı’nı arayıp, adı ve soyadını söylediğimizde Tolunay Keskin’e bağlanabildik. Kendisinin gerçekten il başkanlığında görevli olduğunu teyit ettik.

İşte kayıt altına aldığımız o konuşmadan bazı kesitler:

‘Pankartların başında ben durdum!’

BirGün: Hocam biz bahsettiğimiz semtlerde ‘yetmez ama evet’lerden çok az gördük.

AKP: Şöyle bir durum var: İstanbul geneline eşit şekilde dağıldı onlar. Bizim kendi pankartlarımız da kesiliyor, parçalanıyor.

BirGün: Ya bunu acaba bu CHP’liler mi yapıyor?

AKP: Vallahi ya CHP’liler, ya MHP’liler yapıyor. Yani düşünün bizim il başkanlığının önündeki pankartları bile kesmeye cesaret ediyorlar. Yani asıldığına ben eminim. Çünkü asan ekipleri günlük olarak ben şey yaptım. Hem bizim, hem sizin ‘yetmez ama evet pankartları’nı… Ben başında durdum, onları takip ettim. Çocuklar yaptılar.

BirGün: İsim neydi özür dilerim?

AKP: Tolunay Keskin benim ismim

BirGün: Çok teşekkür ederim Tolunay Bey, hayırlı Bayramlar

AKP: Sağ olun size de…

Onurkan Avcı/Birgün

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.