ManşetYeşillerden

Yeşiller/Sol soykırım anması için Yerevan’da

0
Vartkes Keşişi ve Bülent Müftüoğlu

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nden bir heyet 24 Nisan soykırım anması için Ermenistan’ın başkenti Yerevan’da temaslarda bulundu. Yeşiller ve Sol Gelecek üyeleri Bülent Müftüoğlu, Vartkes Keşiş ile Ermenistan ziyaretinde onlara eşlik eden Erol Yeşilyurt’dan oluşan heyet ziyaretleri sırasında Yeşiller/Sol çelengini soykırım anıtına taşırken, Armenian ve Kentron TV kanallarına da röportaj verdi.

Vartkes Keşişi ve Bülent Müftüoğlu

Heyet, temaslarına soykırım anmasından bir gün önce Taşnak derneği tarafından düzenlenen meşaleli yürüyüşe katılarak başladı. Yeşil Gazete’nin sorularını yanıtlayan Bülent Müftüoğlu, Ermenistan basınında Türk bayrağı yakıldığına dair haberler çıktığını ama kendilerinin buna benzer bir provakosyana şahit olmadıklarını belirtti.

Müftüoğlu, soykırım anmasında kendilerine Almanya’dan Erdal Şahin, Selay Ertem ve Soykırım Karşıtları Derneği’nin, Türkiye’den kendilerinin dışında Hrant Dink davasının avukatları arasında da bulunan avukat Erdal Doğan ve Armenak Taçyıldız’ın, Ermenistan’dan ise Sarkis Hatspanian ile Lusine Sahakyan’ın eşlik ettiklerini aktardı.

Yeşiller/Sol heyeti 26 Nisan Cuma günü de Yerevan Devlet Universitesi Tarih Fakultesi’nde soykırım üzerine gerçekleşecek bir panele davet edildiler.

Müftüoğlu’na Ermenistan’da kendilerini nasıl karşıladıklarını sorduğumuzda hiçbir sorun yaşaamadıklarını kaydetti. Soykırım anıtına giden yolda pekçok heykel bulunduğunu ve her heykelin arkasında yatan gerçekleri kendilerine türkçe olarak aktaran Sarkis Hatspanian’ın konuşmalarını duyan ermeni gençlerinin kendileri ile iletişim kurduğunu belirten Müftüoğlu. Ermeni genç kızların önce kendileri ile konuşmaya çekindiklerini ancak daha sonra Türkiye’den gelen Armenak Taçyıldız ile sohbet ettiklerini, bu sohbet sırasında Türkoloji Enstitüsü’ne türkçe öğrenmek üzere gittiklerini söylediklerini aktardı.

Vartkes Keşişi, Ermeni medyasına Yeşiller/Sol heyetinin ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulundu

Müftüoğlu’nun aktardığına göre Yeşiller/Sol heyetine Ermenistan’dan eşlik eden Lusine Sahakyan da Türkoloji ve Osmanlıca Araştırmaları Enstitüsü’nde kürsüsü bulunan bir öğretim görevlisi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Heyeti’nin Ermenistan’daki temaslarının devam edeceği belirtildi.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.