ManşetTürkiye

Yeşiller’den TİP’e ziyaret: Seçim stratejisi konuşuldu

0

Yeşiller Partisi Eş Sözcüleri Özlem Taşdemir Teke ve Koray Doğan Urbarlı ile YK Üyeleri Deniz Melsa Ergenç ve Özgür Özdemir‘den oluşan heyet bugün Türkiye İşçi Partisi‘ni (TİP) ziyaret etti.

TİP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün ve MYK Üyesi İzel Sezer‘in ev sahipliğinde TİP İstanbul İl Başkanlığı‘nda gerçekleşen toplantıda taraflar 14 Mayıs cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine yönelik fikir alışverişinde bulundu.

Ziyarette 6 Şubat Depremleri sonrasında depremden etkilenen kentlerin ekolojik ve sosyal dirençlilik koşullarına uygun ayağa kaldırılmasında yapılması gerekenler ile iki partinin seçime dair stratejileri ve ortaya çıkabilecek potansiyel işbirlikleri konuşuldu.

Urbarlı: Birlikte umut veren yeşil bir alternatif yaratabiliriz

Yeşiller Partisi Eş Sözcüsü Koray Doğan Urbarlı, TİP ile Yeşiller’in kuruluş sürecinden beri yakın ve sıcak ilişkilere sahip olduklarına dikkat çekerek, “Bu, ilk görüşmemiz değil, son da olmayacak” dedi.

“Sayın Ergün ve Sayın Sezer ile Türkiye İşçi Partisi ve Yeşiller Partisi’nin 14 Mayıs’ta gerçekleşecek çifte seçimdeki stratejilerini konuştuk ve en başta temel hedefler olmak üzere diğer noktalarda da çok benzer bakış açılarımız olduğunu sevinerek gördük” diyen Urbarlı, şunları kaydetti:

“Takvim çok kısıtlı fakat iki partinin de hızlı hareket etmesiyle birlikte 14 Mayıs’ta Türkiye İşçi Partisi’nden başlayarak Emek ve Özgürlük İttifakı ile umut veren bir yeşil alternatif yaratabileceğimizi düşünüyorum. Türkiye’nin ekoloji siyasetine ve ekoloji siyasetinin masaya getireceği önerilere ihtiyacını her gün daha çok örnekle görüyoruz.”

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.